Lluís Bonillo va tancar el curs de la seva Aula Gastronòmica el dimecres i dijous de la setmana passada, dies 28 i 29 de juny, respectivament, amb dues sessions del Curs Cuina Molecular. L’èxit de la proposta va obligar al cuiner lleidatà, també professor a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, a fer dos torns d’aquest seminari en el qual els participants van poder degustar les diferents elaboracions que Bonillo va cuinar i servir a l’espai de barra taller de l’aula.

Entre els plats que Bonillo va explicar, figurava la Copa d’arròs i gamba –tal com Ferran Adrià la servia al restaurant El Bulli– o la Pizza fresca de síndria, mozzarella, bacó, aire d’alfàbrega i gelée d’oliva.

Altres elaboracions, sempre jugant amb diversitat de textures i tècniques, van ser el Caneló de pebrot i brandada o Lluç amb salsa verda, nyoquis d’espinacs i caviar de julivert.

En Lluís Bonillo regenta l’Aula Gastronòmica a la plaça Castella de Lleida, des de fa tres cursos. Un espai que, com professor de l’escola, convoca alguns dels seus alumnes –joves estudiants de formació professional– i públic en general de totes les edats –aficionats a la cuina o simplement interessats per la gastronomia– amb ganes de conèixer tècniques i cuines diferents.

Així, en Lluís, a més d’impartir els seus cursos, també convida altres professionals perquè expliquin les seves receptes i filosofies de cuina en diferents seminaris i demostracions a quatre mans.

 

(Visited 23 times, 1 visits today)