Cinc representants catalans al Campionat d’Espanya de Sommeliers que arrenca demà a Madrid

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

23CamionatEspanyasommelier2023

Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l’equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d’abril a l’IFEMA

Fira de Madrid (IFEMA) acull, a partir de demà i durant dos dies, la 29a edició del Campionat d’Espanya de Sommeliers; un esdeveniment que comptarà amb cinc representants catalans i que se celebra dins el Saló Gourmets. L’equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’estat espanyol està format per Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Sommelier de Catalunya 2024; Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia; Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent; Toni Albiol de la vinoteca Divins de Martorell i Millor Sommelier de Catalunya 2023; i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022. Aquest campionat s’organitza des de la Unió Espanyola d’Associacions de Sommeliers i és una de les activitats més destacades del saló patrocinat per Protos i Tierra de Sabor.

El Campionat es desenvoluparà en dues sessions. Dimecres, 24 d’abril, es farà la semifinal que s’encetarà amb una prova teòrica per a tots els participants. Tot seguit, hi haurà dues classes magistrals. La primera a càrrec de l’enòleg del celler Protos, Pedro Martín-Hinojal, on es tastaran nou vins del celler: Protos Verdejo cuvée 2023 (Blanc DO Rueda), Protos Reserva Verdejo 2020 (Blanc DO Rueda), Aire de Protos 2023 (Rosat DO Cigales), Protos 9 meses Ecológico 2022 (Negre DO Ribera del Duero), Protos Criança 2020 (Negre DO Ribera del Duero), Protos 27 2021 (Negre DO Ribera del Duero), Carroa 2021 (Negre DO Ribera del Duero), Protos Selección Finca El Grajo Viejo 2020 (Negre DO Ribera del Duero) i Protos 5º año 2018 (Negre DO Ribera del Duero).

Després d’un breu descans, la competició continuarà amb la ‘masterclass’ “Grans vins de petits territoris de Castella i Lleó”, a càrrec de Diego González, guanyador del Campionat d’Espanya de Sommeliers 2022. Amb el lideratge de González es tastaran set vins de les set petites denominacions de Castella i Lleó: DO Arlanza, DO Arribes, DOP Sierra de Salamanca, DOP Cebreros, DO Tierra del Vino de Zamora, DOP Valtiendas i DOP Valles de Benavente.

Dijous, 25 d’abril, serà el moment de la Final del Campionat. Després de lliurar un diploma a tots els participants, el jurat anunciarà els deu finalistes que rebran un altre diploma i, tot seguit, es comunicarà el nom dels tres participants que disputaran la final. Una final que es farà a continuació i en la qual cada concursant tindrà 45 minuts per demostrar els seus coneixements. La decisió del jurat es coneixerà al voltant de les 14 hores, moment en què es lliuraran els trofeus, diplomes i regals al vencedor o vencedora i, també, es premiarà qui quedi en segon i tercer lloc.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats