Cellers Pagos de Anguix presenta El Rosado 2023, la tercera anyada d’un vi en alçada amb una frescor extraordinària

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Pagos de Anguix el Rosado 2023

Una anyada excepcional per a la Ribera del Duero que es transmet en cada matís d’aquest rosat altament gastronòmic

Es tracta d’un vi que recorda discretament a l’històric clarete. Un concepte amb caràcter i identitat, molt propi de la zona.

El celler riberenc presenta Pagos de Anguix El Rosado 2023, la més recent anyada d’un vi concebut des dels seus orígens per reinterpretar i homenatjar els històrics claretes de la zona. Provinent de vinyes al voltant de 30 anys i d’una ressenyable alçària per a la Ribera del Duero, a 850 metres del nivell del mar, on el clima es caracteritza per la seva severitat, demostra des del primer moment el mestratge del viticultor i l’equip tècnic per aconseguir no només una excel·lència en boca sinó, a més, una rellevància a l’ aroma molt pròpia de les varietats que el comporten: un coupage d’albillo mayor i tinto fino 100% ecològic, característica que comparteixen els elaborats de varietats negres d’aquest celler, Pagos de Anguix, i no tan usual actualment a la denominació.


José Manuel Pérez Ovejas, enòleg i assessor tècnic corporatiu, descriu El Rosado com “un vi fresc i amb vocació de durabilitat. Expressiu i glicèric, suau i molt viu”. En paraules del tècnic, aquest vi procedent de vinyes en alçada “està pensat per ser equilibrat i harmònic, i elaborat per tenir identitat pròpia”.


Pel que fa a l’anyada 2023, va ser bona en quantitat, però encara millor en qualitat, ja augurant aleshores excel·lents vins: l’onada de calor d’agost va registrar altes temperatures durant el dia i matinades més fresques, un contrast tèrmic que va ajudar el cep a madurar lentament. Van ser les oportunes pluges de setembre les que van augmentar la reserva hídrica del sòl, regalant-nos un raïm fresc, gruixut i d’acidesa moderada, de gran qualitat i en perfecte estat sanitari, la verema del qual es va realitzar a mà, assegurant la selecció òptima de les baies i garantint així la seva arribada al celler en les millors condicions.


En definitiva, Pagos de Anguix El Rosado 2023 ens ofereix un perfil gastronòmic, excepcionalment versàtil i rodó, un vi complex i fresc, que encarna la rica tradició vitícola i la visió innovadora de la Ribera del Duero i se suma a la gamma de vins negres del celler, a dia d’avui: Pagos de Anguix Costalara, Pagos de Anguix Barrueco i Pagos de Anguix Prado Lobo.

Sobre Pagos de Anguix

Cellers Pagos de Anguix es troba en un territori privilegiat al nord de la Ribera del Duero, entre les localitats d’Anguix i Olmedillo de Roa, en una zona denominada per la Master of Wine Jancis Robinson com el “Diamant Daurat”, per la qualitat dels seus sòls i la bondat del clima per al cultiu de la vinya.

El celler té 85 hectàrees de vinya ecològica certificada, assolint altituds de fins a 850 metres sobre el nivell del mar, les temperatures, edat i excepcional caràcter del seu raïm de la qual es conjuguen per a elaborar vins afinats, frescos i elegants, mostrant sempre la major qualitat i màxima expressió de les seves diferents varietats.

Sobre J&C Prime Brands

J&C Prime Brands, grup cellerer liderat actualment per Meritxell Juvé, 4a generació familiar, està integrat pel celler de la milla d’or de la Ribera del Duero, Pagos de Anguix; la centenària i pionera elaboradora d’escumosos de llargues criances, Juvé & Camps; el celler de vins tranquils del Penedès, Propietat d’Espiells; i la reputada Primeras Marcas, distribuïdora que compta amb un extens catàleg de grans vins i destil·lats d’alta qualitat, tant nacionals com internacionals. Regit pels principis que comparteixen, l’excel·lència i la sostenibilitat, J&C Prime Brands neix amb l’objectiu de consolidar el projecte d’una família de cellerers que es distingeix per perseguir sempre la màxima qualitat, la coherència i la constància.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats