14 vins prèmium i tapes d’estrella Michelin

Amb 3.500 amants del vi recorrent carrers i cellers; i prop de 80.000 degustacions de vins i tapes d’estrella Michelin són les grans dades de la III Cata del Barrio de la Estación de Haro que es va celebrar el dissabte dia 16 de juny. López d’Heredia Viña Tondonia, CVNE, Gómez Cruzado, la Rioja Alta SA, Viña Pomal Bodegas Bilbaínas, Bodegas Muga i Bodegas RODA van ser els cellers amfitrions.

“El vi i la seva cultura han triomfat avui impulsats pel moviment viu que és el Barri de l’Estació d’Haro”, va declarar Agustí Santolaya, president de torn de l’Associació Barri de l’Estació i director general de Bodegas RODA. “Ha estat meravellós sentir com ha gaudit el públic amarat d’un entorn màgic carregat de festa i alegria. La gran cuina de la Rioja, interpretada per autèntics artistes com Francis Paniego, Carlos Echapresto i Juan Ángel Rodrigálvarez, ha acompanyat a la perfecció els 14 enormes vins que hem tastat“.

Durant tot el dia, els set cellers amfitrions -López d’Heredia Viña Tondonia, CVNE, Gómez Cruzadot, la Rioja Alta, SA, Viña Pomal Bodegas Bilbaínas, Bodegas Muga i Bodegas Roda van oferir una acurada selecció de catorze referències de prestigi internacional que es van tastar en una copa especialment seleccionada per a aquest dia tan especial i que els assistents es van emportar de record. Vins que van estar harmonitzats amb set plats, elaborats per a l’ocasió pels Estrella Michelin Rioja Francis Paniego -El Portal de l’Echaurren- i els germans Echapresto -Venda Moncalvillo-.

Per reforçar el gran ambient lúdic, els cellers organitzadors van oferir actuacions musicals pels carrers del Barri i diverses propostes culturals. Així, van destacar el “Degollament de cava” a Viña Pomal Bodegas Bilbaínas, “Aromes d’Imperial” a CVNE, “Boteria, doma de bóta & Cuberia” a Bodegas Muga, “Intervenció artística ‘La il·lustració dialoga amb el vi” a Gómez Cruzado, “la trasbalsa artesanal” a la Rioja Alta, SA, “Dos arquitectes: Juan Cabrera Latorre i Zaha Hadid” a López de Heredia Viña Tondonia i la projecció ”Portem a cada ampolla el reflex del nostre paisatge” a Bodegas RODA.