[:ca]Ferran Vila: “la diversitat de Costers no la té cap altra DO catalana”[:es]Ferran Vila: “la diversidad de Costers no la tiene ninguna otra DO catalana”[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

180628 Ferran Vila

[:ca]Guanyador del concurs Millor Sommelier de Catalunya 2018

Ferran Vila Pujol de Banyoles, guanyador del concurs Millor Sommelier de Catalunya 2018, assegura que ”la diversitat de Costers del Segre no la té cap altra DO catalana”.

“Quan explico els vins de Lleida als meus clients destaco que Costers del Segre és l’única Denominació d’Origen catalana que té set subzones. Sempre estem acostumats a tenir una zona vitivinícola determinada, però, a Costers podem trobar vins a 1000 metres a Sort, la Vall del Riu Corb o les Garrigues”, puntualitza el jove sommelier.

Vila va ser reconegut com el Millor Sommelier català en el marc del concurs que cada any organitza l’Associació de Sommeliers de Catalunya i que va acollir el restaurant La Boscana de Bellvís aquest dilluns, dia 25 de juny. Marc Terés (Vinology) i Anna Casabona (Celler de Capçanes), van ser el segon i tercera classificada, respectivament.

El jove professional, que aconsegueix aquesta distinció després de presentar-se durant tres edicions, és sommelier des de l’any 2000 i, juntament amb el seu germà, regentava el restaurant La Banyeta de Girona fins aquest 2018. En els propers dies Ferran s’incorporarà a l’equip del restaurant A Tempo (Hotel Mirror de Barcelona), del grup Abac que regenta el reconegut xef Jordi Cruz.

Vila va obtenir la puntuació més alta del jurat en una final disputada amb els sommeliers Marc Terés de Vinology i Anna Casabona del Celler de Capçanes, que van quedar finalistes. En aquesta edició, fins a 14 professionals han participat al concurs que anualment organitza l’ACS i que va comptar amb un jurat professional format per guanyadors de concursos d’altres edicions i experts en hostaleria, vins i restauració: Nan Ferreres, Jordi Bort, Dani Martínez Felguera, Anna Vicens, Carles Aymerich, Josep Pelegrín, Pere Bonet, Audrey Doré i Jaume Gaspà.

La resolució es va conèixer en el marc de la Nit del Sommelier, presidida per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la qual també es van donar a conèixer els premis a cellers, persones i iniciatives destacades en el món del vi, d’acord amb les votacions dels socis i sòcies de l’Associació.

Sarah Jane Evans, millor comunicadora per l’Associació Catalana de Sommeliers

La reconeguda escriptora i especialista en vins i Master of Wine, Sarah Jane Evans, va ser la guardonada per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS)amb el reconeixement de Millor Comunicadora.

La Millor Iniciativa en el món del vi durant l’últim any, va ser per Can Calopa per haver recuperat i realçat les vinyes a Barcelona amb un projecte social, educatiu i pedagògic que permet la plena realització d’homes i dones amb altres capacitats. Per crear un itinerari formatiu com el que es desenvolupa a Vallbona de les Monges a L’Olivera.

El premi al Millor Enòleg va ser per en Toni Coca i Fitó, que té un projecte propi des de l’any 2006 a la DO Montsant i des de 2010 a la DO Terra Alta, però és un enòleg assessor de diferents cellers dins i fora de Catalunya.

D’altra banda, el Premi al Millor Celler va anar fins a l’Empordà per a reconèixer la tasca de La Vinyeta. Juan Muñoz va rebre el Premi al Soci d’Honor. Muñoz ha estat president fundador de l’ACS i de la UAES, la Unión Española de Sumilleres, de la qual també n’és soci d’honor.

L’Associació Catalana de Sommeliers també otorgà el Premi a la trajectòria en el món del vi a Quim Vila de Vila Viniteca.

Mostra de vins Costers del Segre

En el marc del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya 2018, la DO Costers del Segre va organitzar una Mostra de Vins de Lleida als jardins del restaurant La Boscana de Bellvís. En total, van assistir 22 cellers pertanyents a la Denominació d’Origen Costers del Segre, que van donar a degustar els seus excel·lents vins a més de 100 persones entre les quals es trobaven sommeliers, periodistes, autoritats i prescriptors del món del vi.

Seguidament tingué lloc el sopar elaborat pel xef Joel Castanyé del Restaurant La Boscana, que compta amb una estrella Michelin, on cadascun dels plats del menú degustació van ser maridats amb vins experimentals o de petites produccions de la Denominació d’Origen lleidatana. La DO Costers del Segre ocupa 7 terroirs de les terres de Lleida i té una superfície de 4.000 hectàrees de vinya i 37 cellers.

[:es]Ganador del concurso Mejor Sumiller de Cataluña 2018

Ferran Vila Pujol de Banyoles, ganador del concurso Mejor Sumiller de Cataluña 2018, asegura que “la diversidad de Costers del Segre no la tiene ninguna otra DO catalana”.

“Cuando explico los vinos de Lleida a mis clientes destaco que Costers del Segre es la única Denominación de Origen catalana que tiene siete subzonas. Siempre estamos acostumbrados a tener una zona vitivinícola determinada, pero, en Costers podemos encontrar vinos a 1000 metros en Sort, el Valle del Río Corb o les Garrigues “, puntualiza el joven sumiller.

Villa fue reconocido como el Mejor Sumiller catalán en el marco del concurso que cada año organiza la Asociación de Sumilleres de Cataluña y que acogió el restaurante La Boscana de Bellvís este lunes, día 25 de junio. Marc Terés (Vinology) y Anna Casabona (Celler de Capçanes), fueron el segundo y tercera clasificada, respectivamente.

El joven profesional, que consigue esta distinción tras presentarse durante tres ediciones, es sumiller desde el año 2000 y, junto con su hermano, regentaba el restaurante La Banyeta de Girona hasta este 2018. En los próximos días Ferran se incorporará al equipo del restaurante a Tempo (Hotel Mirror de Barcelona), del grupo Abac que regenta el reconocido chef Jordi Cruz.

Villa obtuvo la puntuación más alta del jurado en una final disputada con los sumilleres Marc Terés de Vinology y Anna Casabona del Celler de Capçanes, que quedaron finalistas. En esta edición, hasta 14 profesionales han participado en el concurso que anualmente organiza la ACS y que contó con un jurado profesional formado por ganadores de concursos de otras ediciones y expertos en hostelería, vinos y restauración: Nan Ferreres, Jordi Bort, Dani Martínez Felguera, Anna Vicens, Carlos Aymerich, José Pelegrín, Pere Bonet, Audrey Doré y Jaume Gaspà.

La resolución se conoció en el marco de la Noche del Sumiller, presidida por la consejera de Agricultura, Teresa Jordà, durante la que también se dieron a conocer los premios a bodegas, personas e iniciativas destacadas en el mundo del vino, de acuerdo con las votaciones de los socios de la Asociación.

Sarah Jane Evans, mejor comunicadora para la Asociación Catalana de Sumilleres

La reconocida escritora y especialista en vinos y Master of Wine, Sarah Jane Evans, fue la galardonada por la Asociación Catalana de Sumilleres (ACS) con el reconocimiento de Mejor Comunicadora.

La Mejor Iniciativa en el mundo del vino durante el último año fue para Can Calopa por haber recuperado y realzado los viñedos en Barcelona con un proyecto social, educativo y pedagógico que permite la plena realización de hombres y mujeres con otras capacidades. Para crear un itinerario formativo como el que se desarrolla en Vallbona de les Monges en L’Olivera.

El premio al Mejor Enólogo fue para Toni Coca i Fitó, que tiene un proyecto propio desde el año 2006 en la DO Montsant y desde 2010 en la DO Terra Alta, pero es un enólogo asesor de diferentes bodegas dentro y fuera de Cataluña.

Por otra parte, el Premio a la Mejor Bodega fue hasta el Empordà para reconocer la labor de La Vinyeta. Juan Muñoz recibió el Premio al Socio de Honor. Muñoz ha sido presidente fundador de la ACS y de la UAES, la Unión Española de Sumilleres, de la que también es socio de honor.

La Asociación Catalana de Sumilleres también otorgó el Premio a la trayectoria en el mundo del vino a Quim Vila de Vila Viniteca.

Muestra de Vinos Costers del Segre

En el marco del Concurso del Mejor Sumiller de Cataluña 2018, la DO Costers del Segre organizó una Muestra de Vinos de Lleida en los jardines del restaurante La Boscana de Bellvís. En total, asistieron 22 bodegas pertenecientes a la Denominación de Origen Costers del Segre, que dieron a degustar sus excelentes vinos a más de 100 personas entre las que se encontraban sumilleres, periodistas, autoridades y prescriptores del mundo del vino.

Seguidamente tuvo lugar la cena elaborada por el chef Joel Castanyé del Restaurante La Boscana, que cuenta con una estrella Michelin, donde cada uno de los platos del menú degustación fueron maridados con vinos experimentales o de pequeñas producciones de la Denominación de Origen leridana. La DO Costers del Segre ocupa 7 tierras de las tierras de Lleida y tiene una superficie de 4.000 hectáreas de viñedo y 37 bodegas.
[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats