La Societat Gastronòmica Lo Tall va acollir la nit de divendres, dia 25 de gener, una presentació dels vins del celler Aibar de Darmós, a Tivissa, a càrrec de l’Aitana Pinyol, filla del propietari del celler de la Ribera d’Ebre dins la Denominació d’Origen Monsant. Vint-i-cinc persones van participar a la trobada.

Per la seva part els membres de lo Tall van maridar els vins Parrell Blanc 2018 amb Musclos al vapor amb el punt de llorer.

L’XYZ Tridimensional amb arròs de bacallà i carxofes. A l’hora de la carn, els socis de Lo Tall van cuinar un Filet de porc a baixa temperatura, guarnit amb compota de poma i cebetes caramelitzades. Un plat que van maridar amb el vi Lo Bandoler.

A les postres La Garnatxeta de Joanó, el vi dolç del celler Aibar, es va maridar amb una reinterpretació del Pa, vi i sucre.

Aforament: 25 persones.

El celler Aibar és una empresa familiar agrària dedicada al cultiu de vinya, arbres fruiters i oliveres. Transformen i comercialitzen el seu propi oli d’oliva extraverge i vi DO Montsant.

La menció de l’any 1.895 és en commemoració dels nostres besavis els quals van haver de fer front a la fil·loxera. Una plaga que va destruir, en aquells temps, quasi la totalitat de les nostres vinyes. Tot i la tecnologia del moment, van aconseguir deixar el seu llegat fins als nostres dies i es per això que fem aquest reconeixement, pel seu esforç i compromís, obligats a començar de nou.