“Hecho en los Pirineos”, I Congrés del producte i la gastronomia dels Pirineus, ha completat la seva programació, que reuneix a Osca al llarg de quatre dies, del 18 al 21 de març, un elevat nombre de debats, taules rodones, tallers, conferències, degustacions, demostracions de cuina, un cicle de cinema i cuina, exposició de productes i llibres, etc.

Així, aquests dies s’aproparan fins a Osca, reconegudes figures dels fogons com Alberto Ferruz, xef de BonAmb, Alacant; Charo Val, xef de La Alacena del Gourmet Catering & Events, Eivissa; Guy Espagnacq, xef de Le Petit Gourmand, Tarbes; Óscar García, xef de Baluarte, Soria; Guillermo Cruz i Ramon Perisé, sumiller i cuiner de Mugaritz, Rentería; Manuel Godet, xef de L’Empreinte, Tarbes; Pedro Montolio, xef de l’Hotel Barcelona Princess; o Abel Mora, xef del Uasabi, a Saragossa.

Que compartiran cuina i pública amb els cuiners locals Carmelo Bosque, José Antonio Escartín, Toño Rodríguez, Javier Turmo, Josetxo Douto, José Ramón Aso, Óscar Viñuales, Beatriz Allué o Marcos Llanas; a más a més dels sumillers: Rafael Abadía, Pablo Pernia o Gregorio Abadía; els pastissers: Raúl Bernal, Vicente Ascaso, Mariano Lacasta i Jesús Tolosana; i els gelaters Aitor Otín i Guillermo Sarrate.

Al congrés participen directament més de cent professionals de diversos sectors, tots ells vinculats amb el producte i la gastronomia de tots dos costats dels Pirineus centrals, Huesca i Hautes Pyrénées, als quals caldrà sumar el públic aficionat, que podrà accedir al Palau de congressos d’Osca el dissabte i el diumenge, amb una elevada oferta d’activitats. I els mateixos congressistes, que seran protagonistes de les jornades del dilluns i dimarts, on s’augura un fructífer debat per estrènyer els llaços entre els diferents professionals, tant espanyols com francesos.

Quinze taules rodones (gran part d’elles protagonitzades per productors i cuiners), trenta tallers i xerrades, i vint degustacions de productes pirinencs, conformen el nucli d’aquest congrés.

(Visited 16 times, 1 visits today)