“Un xef corporatiu propi, com és el Toni Alonso, ens permet explicar el terrer i la gastronomia dels nostres productes de les Garrigues sobre el mateix terrer d’una manera única i experiencial molt valorada pels nostres visitants, tan professionals: clients i distribuïdors, com enoturistes, i cada vegada més, oleoturistes”, assegura Eduard Pons, director general del celler Clos Pons (Grup Pons)amb motiu de la presentació de la nova figura d’aquest de xef corporatiu. En Toni Alonso es presentarà aquest vespre amb un sopar “de caràcter rústic” davant els membres del Club de Vins del celler de l’Albagés, DO Costers del Segre, en una vetllada que també comptarà amb la presentació del Roc de Foc 2013.

Eduard Pons destaca que “les emocions i missatges de l’oli i la vinya, en cap lloc es poden comunicar millor que entre vinyes i oliveres, a peu del molí o celler. També estem segurs que en Toni Alonso, com a xef enriqueix la nostra estratègia d’R+D+i, en la creació i desenvolupament de nous productes, i n’ajudarà a transmetre millor totes les seves possibilitats culinàries”.

Per la seva banda, Toni Alonso assegura que “el que més m’ha seduït com a filosofia del Grup Pons és submergir-me en la territorialitat de les Garrigues. Recuperant l’autenticitat del valor de la terra i el seu producte. La proximitat de dos productes com l’oli i el vi, que em lliguen de manera molt personal amb els meus orígens”.

Així Alonso, serà a partir d’ara, el responsable de l’execució tècnica dels actes gastronòmics del grup, col·laborarà amb el departament R+D+i, recopilara el receptari amb aplicació directa dels olis i vinagres de grup, així com el maridatge dels seus vins. Des del punt de vista de comunicació, el nou xef corporatiu també participarà en fires, jornades i esdeveniments amb participació del Grup Pons, donant suport a l’equip comercial. També acompanyarà altres xefs nacionals i internacionals que col·laborin amb l’empresa lleidatana. En Toni també impartirà formació diversa per a clients.

Toni Alonso, nascut a Reus, es va formar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Després d’haver promogut diferents negocis d’hostaleria durant 13 anys, va treballar a restaurants de la província de Tarragona com Termes de Montbrió, on va ser cap de cuina, o el Rincón de Diego, ara amb estrella Michelin. A Lleida, ha estat al davant de la cuina de La Llotja, Palau de Congressos, entre altres llocs. Amb experiència com formador i consultor en la millora de processos i obertura d’establiments d’hostaleria, Alonso aporta una visió de conjunt del producte des del terrer a la cuina.

Al seu sopar de presentació, Alonso va apostar per un aperitiu de Figa i foie regat amb el cava Flocs Rosé. Com entrants Coca “capresse” de recapte amb pinyons i Arengada i raïm, regats amb Sisquella i Alges, respectivament. L’arròs de gall i sípia, amb Roc de Foc; i el Jarret de vedella cuit durant 72 hores a baixa temperatura, casat amb Roc Nu; van ser els plats principals de la vetllada. La “Torrija” al vapor amb fruita de temporada i romaní, amb el cava Flocs Reserva, va tancar el menú de la Nit del Xef de Clos Pons.