Les societats gastronòmiques fan un sentit homenatge a Joan Sunyol, que va morir la setmana passada

Les societats gastronòmiques de Lleida: Els Amics del Bacallà, El Cauet del Segrià, Lo Tall, Racó del Riu, Sogall i Solibernat; i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida- ESCHOTUR, van recaptar ahir un total de 8.500 euros amb el sopar Xup Xup Solidari 2017. La vetllada, amb un 270 comensals, es va iniciar amb un sentit homenatge vers la persona del mossèn Joan Sunyol, que va morir la setmana passada.

Abans d’obrir el sopar, el jove músic Quim Arqué va interpretar al piano la cançó Imagine de John Lenon, durant uns minuts de silenci. Tot seguit, el vicepresident d’Arrels, Jordi Albereda, va agrair la tasca de les societats gastronòmiques locals amb la iniciativa i va dedicar unes paraules a la persona i obra del pare Sunyol.

Escudella i carn d’olla amb el seu brou casolà; i Pollastre farcit amb cremós de patata i préssec d’Alfarràs; van ser els plats principals del menú que es va servir a l’escola. Un menú amb marcat accent lleidatà i elaborat pels alumnes d’ESCHOTUR que es va completar amb unes postres, també amb sabor local, amb Pera de Lleida i, finalment, Torrons.

L’àpat va començar a les 21 h. amb uns aperitius de benvinguda a càrrec de les societats gastronòmiques lleidatanes. Els Amics del bacallà van cuinar Arròs Montsià (DOP Delta de l’Ebre) amb bacallà; El Cauet del Segrià va fer calçots amb tempura; Racó del Riu va preparar Minihamburguesa RR; Sogall va oferir “la tapa sorpresa”; Lo Tall va fer Torrada amb paté de campanya; i, finalment, l’escola també va cuinar Coca de Verdures de l’Horta. Per beure, cervesa, vins i cava, aigua i cafè.

El preu del cobert era de 40 euros i la fila 0 permet fer donatius a través del compte BBVA ES65 0182 3401 38 0201785951. Els diners recaptats es lliuren a la Fundació Sant Ignasi de Loiola per finançar els programes “arrels” que atenen les necessitats individuals de persones amb problemàtica d’exclusió social a Lleida centrant-se en persones sense llar, amb addiccions o amb carències greus.

Aquesta iniciativa solidària és possible gràcies a la col·laboració d’una quinzena d’empreses: Alemany, Aramark, BonÀrea, Castillo de Monesma, Como Pomona, Celler LaGravera, Lloguers Sarri, Grup Mahou-San Miguel, Missatges, Gestió de Comunicació; Plusfresc, Cava Rabetllat i Vidal, Sanui Fruits, Batalla Cafès, La Torxa i Veri.