[:ca]El Xup Xup solidari 2017 recapta 8.500 euros per Arrels Sant Ignasi[:es]El Xup Xup solidari 2017 recauda 8.500 euros para Arrels Sant Ignasi[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

171123xupxups

[:ca]Les societats gastronòmiques fan un sentit homenatge a Joan Sunyol, que va morir la setmana passada

Les societats gastronòmiques de Lleida: Els Amics del Bacallà, El Cauet del Segrià, Lo Tall, Racó del Riu, Sogall i Solibernat; i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida- ESCHOTUR, van recaptar ahir un total de 8.500 euros amb el sopar Xup Xup Solidari 2017. La vetllada, amb un 270 comensals, es va iniciar amb un sentit homenatge vers la persona del mossèn Joan Sunyol, que va morir la setmana passada.

Abans d’obrir el sopar, el jove músic Quim Arqué va interpretar al piano la cançó Imagine de John Lenon, durant uns minuts de silenci. Tot seguit, el vicepresident d’Arrels, Jordi Albereda, va agrair la tasca de les societats gastronòmiques locals amb la iniciativa i va dedicar unes paraules a la persona i obra del pare Sunyol.

Escudella i carn d’olla amb el seu brou casolà; i Pollastre farcit amb cremós de patata i préssec d’Alfarràs; van ser els plats principals del menú que es va servir a l’escola. Un menú amb marcat accent lleidatà i elaborat pels alumnes d’ESCHOTUR que es va completar amb unes postres, també amb sabor local, amb Pera de Lleida i, finalment, Torrons.

L’àpat va començar a les 21 h. amb uns aperitius de benvinguda a càrrec de les societats gastronòmiques lleidatanes. Els Amics del bacallà van cuinar Arròs Montsià (DOP Delta de l’Ebre) amb bacallà; El Cauet del Segrià va fer calçots amb tempura; Racó del Riu va preparar Minihamburguesa RR; Sogall va oferir “la tapa sorpresa”; Lo Tall va fer Torrada amb paté de campanya; i, finalment, l’escola també va cuinar Coca de Verdures de l’Horta. Per beure, cervesa, vins i cava, aigua i cafè.

El preu del cobert era de 40 euros i la fila 0 permet fer donatius a través del compte BBVA ES65 0182 3401 38 0201785951. Els diners recaptats es lliuren a la Fundació Sant Ignasi de Loiola per finançar els programes “arrels” que atenen les necessitats individuals de persones amb problemàtica d’exclusió social a Lleida centrant-se en persones sense llar, amb addiccions o amb carències greus.

Aquesta iniciativa solidària és possible gràcies a la col·laboració d’una quinzena d’empreses: Alemany, Aramark, BonÀrea, Castillo de Monesma, Como Pomona, Celler LaGravera, Lloguers Sarri, Grup Mahou-San Miguel, Missatges, Gestió de Comunicació; Plusfresc, Cava Rabetllat i Vidal, Sanui Fruits, Batalla Cafès, La Torxa i Veri.

[:es]Las sociedades gastronómicas hacen un sentido homenaje a Joan Sunyol, que murió la semana pasada

Las sociedades gastronómicas de Lleida: Els Amics del Bacallà, El Cauet del Segrià, Lo Tall, Racó del Riu, Sogall y Solibernat; y la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida ESCHOTUR, recaudaron ayer un total de 8.500 euros con la cena Xup Xup Solidari 2017. La velada, con unos 270 comensales, se inició con un sentido homenaje hacia la persona del sacerdote Joan Sunyol, que murió la semana pasada.

Antes de empezar la cena, el joven músico Quim Arqué interpretó al piano la canción Imagine de John Lennon, durante unos minutos de silencio. A continuación, el vicepresidente de Arrels, Jordi Alameda, agradeció la labor de las sociedades gastronómicas locales con la iniciativa y dedicó unas palabras a la persona y obra del padre Sunyol.
 
Escudella y cocido con su caldo casero; y Pollo relleno con cremoso de patata y melocotón de Alfarràs; fueron los platos principales del menú que se sirvió en el evento. Un menú con marcado acento leridano y elaborado por los alumnos de ESCHOTUR que se completó con un postre, también con sabor local, con Pera de Lleida y, finalmente, Turrones.

La comida comenzará a las 21 h. con unos aperitivos de bienvenida a cargo de las sociedades gastronómicas leridanas. Els Amics del Bacallà cocinaron Arroz Montsiá (DOP Delta del Ebro) con bacalao; El Cauet del Segrià hizo calçots con tempura; Racó del Riu prepararó Minihamburguesas RR; Sogall ofreció “la tapa sorpresa”; Lo Tall hizo Tostada con paté de campaña; y, finalmente, la escuela también cocinó Coca de Verduras de la Huerta. Para beber, cerveza, vinos y cava, agua y café.

El precio del cubierto era de 40 euros y la fila 0 permite hacer donativos a través de la cuenta BBVA ES65 0182 3401 38 0201785951. El dinero recaudado se entrega a la Fundación San Ignacio de Loyola para financiar los programas “arrels” que atienden las necesidades individuales de personas con problemática de exclusión social en Lleida centrándose en personas sin hogar, con adicciones o con carencias graves.

Esta iniciativa solidaria es posible gracias a la colaboración de una quincena de empresas: Alemán, Aramark, BonÀrea, Castillo de Monesma, Como Pomona, Bodega Lagravera, Alquileres Sarri, Grupo Mahou-San Miguel, Mensajes, Gestión de Comunicación; Plusfresc, Cava Rabetllat y Vidal, Sanui Frutos, Batalla Cafés, La Antorcha y Veri.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats