Josep Maria Albet i Noya va ser un precursor, el 1978, fent vins ecològics per primera vegada a Espanya. En constatar l’actual tendència vers aquests vins, el celler del Penedès es veu a si mateix com “l’efecte papallona” que va generar el canvi. I ha donat aquest nom “Efecte” a la gamma d’escumosos Clàssic del Penedès.

L’Efecte Brut Reserva 2014 és un Clàssic Penedès (escumós fet de forma tradicional sota aquesta Denominació d’Origen de vins catalana, fora de la DO Cava) elaborat amb les varietats Xarel·lo, Chardonnay, Macabeu i Parellada; amb més de 18 mesos de criança. D’altra banda, l’Efecte Brut Nature Reserva 3, elaborat amb les mateixes varietats, compta amb més de 30 mesos d’envelliment. L’Efecte Rosat Reserva 2013, és un monovarietal de Pinot Noir amb 15 mesos de guarda.

Al disseny de les etiquetes de cadascun dels escumosos Albet i Noya de la família Efecte, s’incorpora la il·lustració d’una espècie diferent de papallona autòctona. Uns insectes que són senyal de qualitat mediambiental.