[:ca]Albet i Noya, ‘efecte papallona’ dels vins ecològics al Penedès[:es]Albet i Noya, ‘efecto mariposa’ de los vinos ecológicos en el Penedès[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

171107noya

[:ca]Josep Maria Albet i Noya va ser un precursor, el 1978, fent vins ecològics per primera vegada a Espanya. En constatar l’actual tendència vers aquests vins, el celler del Penedès es veu a si mateix com “l’efecte papallona” que va generar el canvi. I ha donat aquest nom “Efecte” a la gamma d’escumosos Clàssic del Penedès.

L’Efecte Brut Reserva 2014 és un Clàssic Penedès (escumós fet de forma tradicional sota aquesta Denominació d’Origen de vins catalana, fora de la DO Cava) elaborat amb les varietats Xarel·lo, Chardonnay, Macabeu i Parellada; amb més de 18 mesos de criança. D’altra banda, l’Efecte Brut Nature Reserva 3, elaborat amb les mateixes varietats, compta amb més de 30 mesos d’envelliment. L’Efecte Rosat Reserva 2013, és un monovarietal de Pinot Noir amb 15 mesos de guarda.

Al disseny de les etiquetes de cadascun dels escumosos Albet i Noya de la família Efecte, s’incorpora la il·lustració d’una espècie diferent de papallona autòctona. Uns insectes que són senyal de qualitat mediambiental.[:es]Josep Maria Albet i Noya fue un precursor, en 1978, elaborando vinos ecológicos por primera vez en España. Al constatar la actual tendencia hacia estos vinos, la bodega del Penedès se ve a sí mismo como “el efecto mariposa” que generó el cambio. Y ha dado este nombre “Efecte” en la gama de espumosos Clásico del Penedès.

El Efecte Brut Reserva 2014 es un Clásico Penedès (espumoso hecho de forma tradicional bajo esta Denominación de Origen de vinos catalana, fuera de la DO Cava) elaborado con las variedades Xarel·lo, Chardonnay, Macabeo y Parellada; con más de 18 meses de crianza. Por otra parte, el Efecte Brut Nature Reserva 3, elaborado con las mismas variedades, cuenta con más de 30 meses de envejecimiento. El Efecte Rosado Reserva 2013, es un monovarietal de Pinot Noir con 15 meses de guarda.

Al diseño de las etiquetas de cada uno de los espumosos Albet i Noya de la familia Efecto, se incorpora la ilustración de una especie diferente de mariposa autóctona. Unos insectos que son señal de calidad medioambiental.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats