Sis restaurants de Lleida entre els 33 Km0 Slow Food de CatalunyaSeis restaurantes de Lleida entre los 33 Km0 Slow Food de Cataluña

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Els 33 Restaurants Km0 d’Slow Food de Catalunya van lliurar el passat dilluns, dia 15 d’abril, els “caragols” distintius que els acredita com a restaurants compromesos amb els aliments, la pagesia i la cuina d’arrel.
L’acte va tenir lloc a la Fundació Alícia, a Món Sant Benet, amb Joan Roca –del Celler de Can Roca de Girona– com a mestre de cerimònies.
El projecte dels restaurants Km0-Slow Food neix de la voluntat de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada l’any 1989 i actualment representada a 122 països.
Als restaurant Slow Food “es cuinen plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, emprem aliments de temporada, evitem l’ús de transgènics, recuperem productes de l’Arca del Gust i dels Baluards d’Slow Food, i cuinem peix capturat de forma sostenible”, expliquen els representants del col·lectiu. Els cuiners i restaurants lleidatans són Teresa Segura, d’Espai Tomata (Gurb); Joan Luque, del Celler dels Joglars (Montardit); Ramon Gaspà, de Lo Ponts (Ponts); Mercè Camins, de Casa Mercè (Fontdepou); Enric Millà, del Dien (Vallfogona de Balaguer); i Zaraida Cotonat, del Fogony (Sort).
Coincidint amb l’entrega es va celebrar la reunió trimestral de cuiners Km0-Slow Food de Catalunya i una mostra de 17 productors Bons, Nets i Justos.
La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor amb els cuiners, els productors, els col·laboradors i els mitjans de comunicació a la Fonda amb productes ecològics i de proximitat.

Los 33 Restaurantes Km0 de Slow Food de Cataluña entregaron el pasado lunes, día 15 de abril, los “caracoles” distintivos que los acredita como restaurantes comprometidos con los alimentos, la agricultura y la cocina de raíz.
El acto tuvo lugar en la Fundación Alicia, en Món Sant Benet, con Joan Roca – El Celler de Can Roca de Girona – como maestro de ceremonias.
El proyecto de los restaurantes Km0-Slow Food nace de la voluntad de cocineros y socios de la entidad, para fomentar una cultura gastronómica basada en los alimentos buenos, limpios y justos. Slow Food es una asociación eco-gastronómica sin ánimo de lucro fundada en 1989 y actualmente representada en 122 países.
Los restaurante Slow Food “se cocinan platos de Km0 en los que priorizamos la agricultura cercana y ecológica, empleamos alimentos de temporada, evitamos el uso de transgénicos, recuperamos productos del Arca del Gusto y los Baluartes de Slow Food, y cocinamos pescado capturado de forma sostenible “, explican los representantes del colectivo. Los cocineros y restaurantes leridanos son Teresa Segura, de Espacio Tomate (Gurb); Juan Luque, del Celler dels Joglars (Montardit); Ramón Gaspà, de Lo Ponts (Puentes); Mercè Camins, de Casa Merced (Fontdepou); Enric Millà , del Dien (Vallfogona de Balaguer) y Zaraida Cotonat, del Fogony (Sort).
Coincidiendo con la entrega se celebró la reunión trimestral de cocineros Km0-Slow Food de Cataluña y una muestra de 17 productores Bonos, Nets y justos.
La jornada finalizó con una comida de hermandad con los cocineros, los productores, los colaboradores y los medios de comunicación en la Fonda con productos ecológicos y de proximidad.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats