RUBIÓ DE SÒLS

Judit Sogas presenta el seu nou Sòls X Rose 100% Ull de Llebre

Vinificat "com un vi blanc, el color de la pell negre s'ha extret pel premsatge suau, separat el most flor i decantat natural. El most rosat net fermenta a la bóta i es manté tres mesos de criança".

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

SolsXarelXRose

L’enòloga i vinyatera Judit Sogas del celler Rubió de Sòls ha presentat aquest matí el seu nou vi Sòls X Rosat 2019 elaborat 100% amb raïm de la varietat Ull de Llebre. Sogas ha explicat que aquest nou rosat de Lleida s’ha vinificat “com un vi blanc. El color de la pell negre s’ha extret pel premsatge suau. Separat el most flor i decantat natural. El most rosat net fermenta a la bóta i es manté tres mesos de criança”.

Embotellat el dia 1 de maig, el vi se’ns presenta a la vista de color rosa pàl·lid i aspecte brillant. En nas, predomina les fruites rojes i negres de bosc com l’aranyó. I en boca és elegant, sedós i amb un volum agradable que omple la boca. El punt mineral el fa molt gastronòmic.

Judith va veremar el raïm d’aquest vi el 15 de setembre del 2019. Collit a mà i posat en caixes de 15 quilos, amb selecció del raïm a la vinya. Reposat en càmera de fred a zero graus durant 24 hores.

La vinyatera de la Noguera detalla que la finca, nomenada Vinyesdalt, compta amb cinc hectàrees de vinya pròpia. I està plantada a la Serra del Munt, a la Vall del Montsec de Rúbies. Tot i que és una plantació exclusiva de ceps seleccionats de la varietat blanca Xarel·lo plantats l’any 2011, la Judit també va empeltar mitja hectàrea amb la varietat Ull de Llebre.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats