Judit Sogas presenta el Rubiòls, una selecció de xarel.los tipus ‘reserva’

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

JudithSogas

Judit Sogas presenta aquests dies entre periodistes, sommeliers, i restauradors el seu nou vi Rubiòls, una selecció de xarel·los. Un reserva que completa la família de vins Rubió de Sòls. 

Tal com explica la Judit, “Rubiòls, es caracteritza per ser una selecció de xarel·los dins la mateixa finca, és el cupatge de xarel·los seleccionats”. L’enòloga de la Noguera afegeix que aquest nou vi “està criat durant catorze mesos en bóta de roure francès extrafi i guardat en ampolla durant altres catorze mesos, per tant podríem dir que és un vi de reserva.”

El resultat és un vi de color groc daurat (propi del xarel·lo vermell), d’aromes de fruites madures i confitades, com la poma al forn o préssec sec. En boca és fresc però, no especialment àcid. Sedós i elegant, finalitza amb un toc de fruita seca.

La gamma de vins Rubió de Sòls ja contava des de l’inici del celler amb el Sols Xarell (100% Xarel·lo amb criança de quatre mostos en fusta) i el dolç tradicional de verema tardana Flor de Xarel, que va sortir al mercat abans del Nadal de 2018.

Amb tan sols cinc hectàrees de vinya, amb diferents xarel·los plantats en vas i certificació ecològica, Judit Sogas ha recuperat un paratge de gran riquesa natural als peus del Castell de Rubió de Sols.

 

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats