CUINA LLEIDATANA

En Família, caragols i carns a la brasa amb sabor lleidatà i la garantia de Jordi Botargues

“La idea era fer un espai bonic i acollidor però amb una atmosfera prou indefinida perquè tothom s’hi trobi bé. Podríem dir que hem recreat un menjador tranquil on el temps s’atura per gaudir de la taula i la companyia..."

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170824EnFamilia

Jordi Botargues sempre quedarà vinculat a l’hostaleria de Lleida com a motor i ànima del Restaurant Santbernat (Grup Botargues), un espai que, entre 1977 i 2013, va ser una referència lleidatana en cuina de brasa i caragols. Després de fer-se càrrec de La Huerta durant els darrers anys, ara, amb la seva dona i el seu cunyat, ha obert l’establiment En Família, al carrer Camp de Mart de Lleida.

“La idea era fer un espai bonic i acollidor però amb una atmosfera prou indefinida perquè tothom s’hi trobi bé. Podríem dir que hem recreat un menjador tranquil on el temps s’atura per gaudir de la taula i la companyia. Un local amb una decoració prou impersonal, com perquè tothom el pugui fer seu”, explica en Jordi.

Antònia Martí i Adrià Botargues, dona i fill d’en Jordi; i els seus cunyats, Alfonso Martín i Madalina Urssu, completen l’equip d’aquest restaurant que neix amb ganes de fer caragols i carns a la brasa, defensant una cuina lleidatana saborosa i honesta. Per la seva banda, l’Alfonso, el xef de la casa, va començar molt jove als fogons de La Huerta i el Palermo; i, els darrers anys, ha estat cuiner del Bellera. Els peixos també tenen un apartar destacat a la carta d’aquest restaurant.

Els entrants de la casa són 100% lleidatans: Caragols a la llauna o a la gormanda; Esqueixada; Amanides; Torrades amb escalivada i anxoves; Verdures escalivades… però, també podem gaudir de Pernil de gla, Calamars a la romana, Arròs negre, Pop a la brasa i salmó fumat. “Amb els peixos, la idea és treballar poca varietat però amb molt bona rotació, per tal que la qualitat sigui sempre excel·lent”, diu en Jordi. Bacallà amb samfaina, Lluç a l’Orio, Salmó a la planxa amb verduretes i gambes, Gambes a la llauna amb romesco…

Pel que fa a les carns: Entrecot de vedella, Xai, Espatlla al forn, Botifarra grossa amb mongetes, Conill amb allioli, Potes de porc, Assortiment de carns, Filet de vedella, Secret ibèric… Menció a part mereix la costella de vedella de Cal Massot amb salsa barbacoa. “Tota la vedella, l’entrecot, el filet i la costella que utilitzem és de Cal Massot, un producte 100% lleidatà que en té molt d’èxit. La veritat és que la costella ha esdevingut un plat estrella, per dir-ho d’alguna manera. Una de les carns més econòmiques i, d’altra banda, de les més valorades pel públic”, diu Botargues amb un somriure que el delata com a consumidor habitual d’aquest tall.

Les postres de la casa són senzilles, de tota la vida: Crema catalana, Mousse de xocolata, Profiterols de nata amb xocolata, Mel i mató, Gelats, Músic, Xarrups de llimona o de mandarina, Braç de gitano o Trufes amb nata.

El preu mitjà del servei, segons ens diu en Jordi, “acostuma a ser de 30 euros per persona, ja que també oferim més d’una vintena de plats en mitges racions”. Aquest preu –amb primer, segon, postres i vi– arriba als 35 o 40 euros per comensal.

La carta de vins de l’establiment té cura de les diferents subzones de la Denominació d’Origen Costers del Segre. Però, també, hi trobarem vins procedents d’altres zones.

 

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats