[:ca]El Celler de l’Arnau de Montsonís recupera cassoles de la Noguera[:es]El Celler de l’Arnau de Montsonís recupera cazuelas de la Noguera[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170622arnau

[:ca]Ramon Moreno de El Celler de l’Arnau de Montsonís s’ha propossat recuperar la tradició de les cassoles de la Noguera i ha introduit a la carta una de peix i una altra de carn. Tot aixó inspirat i animat per una campanya comarcal de finals dels anys noranta que promocionava les cassoles tradicionals i es deia Noguera Turística. Josep Borràs, havia estat president del Consell Comarcal en aquella època, i ara, ha estat un dels colaboradors amb la iniciativa.

Ramon Moreno va obri el celler de l’Arnau a Montsonís fa 12 anys, després de treballar durant 17 anys amb Josep Maria Morell ( Cal Morell de Balaguer). La Carina Buisan li acompanya a la cuina des de llavors i tots dos han volgut fer aquest homenatge a la cuina tradicional de la Noguera elaborant la Cassola del Monsec, amb bacallà; i la Cassola de l’Arnau amb aviram, porc i conill. Totes dues amb caragols i la seva picada.

Moreno explica que “la que hem anomenat del Montsec, originariament era un plat de Quaresma, però, va quedar al receptari tradicional com un plat de tot l’any”. Feta amb bacallà desalat, espinacs, caragols, un brou de peix amb bitxo i lligat amb farina, prunes, ou dur, i picada, destaca pel punt picant de la salsa. La picada d’aquest plat només porta pa torrat, vi balnc i alls.

Per la seva banda, la Carina detalla com per la Cassola de Ca l’Arnau “la base és un sofregit de ceba, ceba, pastenaga, alls, pebre i herbes fresques (tmó i romaní) amb un bon raig de brandy”. De carn, cada racció compta amb mitja guatlla, conill de Balldomà, cansalada d’Artesa, llonganissa, costella de porc i cargols. “Primer sellem la carna amb oli d’oliva verge extra. Afegim el sofregit, passat pel xino, a la carn, i incorporem mongeta blanca bullida, daus de patata, bolets de temporada i els caragol. Al darrer moment de la cocció incorporem una picada feta amb ametlles, pa torrat, nyores, bitxo, vi blanc”, puntualitza la Carina.

[:es]Ramon Moreno del Celler de l’Arnau de Montsonís se ha propuesto recuperar la tradición de las cazuelas de la Noguera y ha introducido en la carta una de pescado y otra de carne. Todo ello inspirado y animado por una campaña comarcal de finales de los años noventa que promocionaba las cazuelas tradicionales y se llamaba Noguera Turística. Josep Borràs, había sido presidente del Consejo Comarcal en aquella época, y ahora, ha sido uno de los colaboradores con la iniciativa.

Ramon Moreno abra la bodega de Arnau en Montsonís hace 12 años, después de trabajar durante 17 años con Josep Maria Morell (Cal Morell de Balaguer). La Carina Buisan le acompaña en la cocina desde entonces y ambos han querido hacer este homenaje a la cocina tradicional de la Noguera elaborando la Cazuela del Monsec, con bacalao; y la Cazuela de Arnau con aves de corral, cerdo y conejo. Ambas con caracoles y su picadura.

Moreno explica que “la que hemos llamado del Montsec, originariamente era un plato de Cuaresma, sin embargo, quedó al recetario tradicional como un plato de todo el año”. Hecha con bacalao desalado, espinacas, caracoles, un caldo de pescado con guindilla y ligado con harina, ciruelas, huevo duro, y picada, destaca por el punto picante de la salsa. La picadura de este plato sólo lleva pan tostado, vino balnc y ajos.

Por su parte, Carina detalla como por la Cazuela de Ca l’Arnau “la base es un sofrito de cebolla, cebolla, zanahoria, ajos, pimienta y hierbas frescas (TMO y romero) con un buen chorro de brandy”. De carne, cada ración cuenta con media codorniz, conejo de Balldomà, tocino de Artesa, longaniza, chuleta de cerdo y caracoles. “Primero Sellem la carna con aceite de oliva virgen extra. Añadimos el sofrito, pasado por el chino, a la carne, e incorporamos judía blanca hervida, dados de patata, setas de temporada y los caracol. En el último momento de la cocción incorporamos una picada hecha con almendras, pan tostado, ñoras, guindilla, vino blanco “puntualiza Carina.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats