El Celler Credo, 16 de setembre, i Raventós i Blanc, 17 de setembre, al Penedès, i Celler La vinyeta, 2 de setembre, i Celler Cooperatiu d’Espolla, 30 de setembre, a l’Empordà són els quatre cellers catalans que participen en la Verema Solidària que organitza l’associació Impulsa Fundraising, que lidera el projecte. Tothom qui col·labori amb un mínim de 35 euros a la campanya de micromecenatge podrà veremar a mà a un celler – o a més si vol -, participant així a l’elaboració del vi solidari corresponent.

La Verema Solidària es planteja com una acció col·lectiva festiva que permetrà a cellers i participants compartir el moment clau de la collita del vi, i fer que sigui eina de solidaritat. Els participants a les veremes solidàries colliran el raïm a mà, acompanyats per personal de cada celler, sommeliers i estudiants de sommelier, que els donaran instruccions clares i formatives de com s’ha de realitzar l’activitat. Seguirà una visita a la vinya, amb punts d’interès diversos segons els cellers, un dels quals serà la carpa de les entitats socials beneficiàries del crowdfunding. I per tancar la jornada hi haurà un dinar o sopar a la vinya (segons el celler) per a tots els assistents, i una estona de lleure aprenent secrets del món del vi amb enòlegs i sommeliers professionals a la sobretaula.

Les inscripcions es poden fer a www.veremasolidaria.cat, una pàgina específica connectada a Goteo.org que permet escollir celler i data, i modalitat de participació, on es detallen també les contrapartides. Es pot triar entre 7 opcions d’activitat a un celler, i una – la fila zero – de donació als projectes sense anar a vinya, com descrivim més avall. La campanya tindrà com a beneficiàries dues entitats socials que treballen per la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual: la Fundació Astrid-21, de Girona, i la Fundació Mas Albornà, de Vilafranca del Penedès.

(Visited 23 times, 1 visits today)