Garnatxa de Lagravera, Ull de Llebre de Mas Blanc i Jové i Cabernet Sauvignon de Terrer de Pallars són els raïms dels vins base que configuren el cupatge del primer Gra de Sorra

Els cellers lleidatans Lagravera d’Alfarràs, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, Terrer de Pallars de Figuerola d’Orcau, el seu distribuïdor Jordi Hortet de Casa Badio, i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona van presentar la setmana passada el cupatge del nou vi Gra de Sorra que, de forma altruista, elaboraran aquest 2018 a benefici d’Afanoc. El xef i propietari de L’Espurna, Jordi Vidal, va oferir el seu restaurant per a poder fer una presentació a la premsa dels tres vins base que cada celler ha aportat, així com el cupatge final que ha realitzat Ivà Gallego, enòleg de Lagravera.

Lagravera ha aportat una Garnatxa 2017 que destaca per ser “molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes i pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós”, segons el director del celler d’Alfarràs (Subzona Segrià – DO Costers del Segre).

Per la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un Ull de Llebre 2017 “color rubí intens, molt afruitat. Surten aromes de fruita vermella, cireres i móres. En boca és carnós, potent, amb unes notes vegetals, afruitades i un toc d’espècies final”, puntualitzà Sara Jové, propietària del celler de la Subzona Garrigues.
Núria Bigorra de Terrer de Pallars (Subzona Pallars) explicà que el seu Cabernet Sauvignon 2017 va ser “veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies. És un vi amb frescor i molta fruita”.

Gallego va explicar que el resultat final d’aquest cupatge ara es criarà durant uns mesos en bóta de roure. Però que ja podem constatar que es tracta d’un vi “amb molta força, caràcter meridional i de zona benevolent amb hores de sol”.