Tast de vins DO Costers del Segre al Castell de les SitgesCata de vinos DO Costers del Segre en el Castillo de les Sitges

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Una cinquantena d’assistents varen acudir el passat dissabte, dia 9 d’octubre, al primer tast de vins de la Denominació d’Origen Costers del Segre organitzat des del Castell de les Sitges (Florejacs, la Segarra).
Durant l’esdeveniment, es van poder degustar vins dels principals cellers de les terres de Lleida, els quals foren presentats i comentats sota la direcció de l’enòleg Killian Vadnov i l’experta en nutrició Gemma Barceló. Els participants van poder descobrir la gran diversitat de vins produïts als cellers de ponent, tots ells d’una excel·lent qualitat i fruit d’una llarga tradició vitivinícola que els concedeix un marcat caràcter identitari.
El tast es va complementar amb una visita guiada pel Castell de les Sitges i una xerrada sobre el paper del vi en la vida d’un castell medieval, a càrrec de Jaume Moya. Els participants van poder accedir al celler de la fortalesa, espai situat sota la torre de l’homenatge i habitualment tancat al públic.
La bona resposta per part dels cellers col·laboradors, l’entusiasme mostrat per part del públic assistent i la idoneïtat de l’entorn, ha animat als organitzadors a aprofundir en la divulgació de la cultura del vi. Així, es preveu de cara a l’hivern convocar unes noves jornades per a oferir maridatges del vins amb la gastronomia local, xerrades sobre la producció i el consum vinícola al llarg de la història i demés actes lúdics, culturals i promocionals.
La iniciativa promoguda des del castell de les Sitges comptà amb el suport de la secretaria de la DO Costers del Segre i l’oficina de turisme de Guissona. Una cincuentena de asistentes acudieron el pasado sábado, día 9 de octubre, a la primera cata de vinos de la Denominación de Origen Costers del Segre organizado desde el Castillo de les Sitges (Florejacs, la Segarra)
Durante el acontecimiento, se pudieron degustar vinos de las principales bodegas de las tierras de Lleida, los cuales fueron presentados y comentados bajo la dirección del enólogo Killian Vadnov y la experta en nutrición Gemma Barceló. Los participantes pudieron descubrir la gran diversidad de vinos producidos a las bodegas de poniente, todos ellos de una excelente calidad y fruto de una larga tradición vitivinícola que los concede un marcado carácter identitario.
La cata se complementó con una visita guiada por el Castillo de les Sitges y una charla sobre el papel del vino en la vida de un castillo medieval, a cargo de Jaume Moya. Los participantes pudieron acceder a la bodega de la fortaleza, espacio situado bajo la torre del homenaje y habitualmente cerrado al público.
La buena respuesta por parte de las bodegas colaboradoras, el entusiasmo mostrado por parte del público asistente y la idoneidad del entorno, ha animado a los organizadores a profundizar en la divulgación de la cultura del vino. Así, se prevé de cara al invierno convocar unas nuevas jornadas para ofrecer maridajes del vinos con la gastronomía local, charlas sobre la producción y el consumo vinícola a lo largo de la historia y demás actos lúdicos, culturales y promocionales.
La iniciativa promovida des de el castillo de les Sitges contó con el apoyo de la secretaria de la DO Costers del Segre y la oficina de turismo de Guissona.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats