[:ca]Sopar exclusiu de La Boscana a Holanda, amb tecnologia 3D[:es]Cena exclusiva de La Boscana en Holanda, con tecnología 3D[:en]Exclusive dinner of La Boscana in Holland, with 3D technology[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

1604213d

[:ca]Els xefs lleidatans Joel Castanyé i Mateu Blanch, del restaurant La Boscana de Bellvís, van oferir la passada setmana un exclusiu sopar privat a Holanda, elaborat amb impressores 3D. El menú –compost de tres snacks, tres entrants i tres postres– va costar 150 euros a cadascun dels sis comensals que van poder assaborir aquesta aliança de gastronomia i tecnologia.
Food Ink, empresa holandesa especialitzada en esdeveniments d’aquest tipus i dirigida per Marcio Barradas i Antiny Dobzensky, va encomanar aquest sopar als cuiners lleidatans per a sis representants d’empreses tecnològiques d’Itàlia, Finlàndia i Canadà –entre altres països–, que es van trobar a l’Escola Universitària de Cuina Kokkerelly, a Venlo (Holanda), segons explica Castanyé.
Entre els snacks del menú que va dissenyar La Boscana es van servir Digikong, un King Kong en miniatura; una versió impresa del popular plat britànic Fish&Chips; i les esferificacions Air Caviar.
El primer dels entrants, Flor de la vida Caesar, va consistir en una flor geomètrica impresa amb pasta en tres dimensiones i farcida dels ingredients de l’amanida Cèsar. Les gambes místiques i l’steak “Tartris” van ser el peix i la carn d’aquest singular menú.
A les postres, Love bites, Xocolata la boscana i un pastís de llimona fet amb una impressió 3D de merengue farcida de crema de llimona.
L’experimentació amb impressores tridimensionals a la cuina, iniciada pel Mateu fa uns mesos ha tingut molt bona acollida a La Boscana, on el Joel Castanyé l’ha incorporada a algunes postres i diferents plats de la casa. La utilització d’ingredients texturitzats per a ser utilitzats com a tinta comestible és la clau d’aquestes creacions gastronòmiques.[:es]Los chefs leridanos Joel Castanyé y Mateu Blanch, del restaurante La Boscana de Bellvís, ofrecieron la pasada semana una exclusiva cena privada en Holanda, elaborada con impresoras 3D. El menú -compuesto de tres snacks, tres entrantes y tres postres- costó 150 euros a cada uno de los seis comensales que pudieron saborear esta alianza de gastronomía y tecnología.

Food Ink, empresa holandesa especializada en eventos de este tipo y dirigida por Marcio Barradas y Antiny Dobzensky, encomendó esta cena a los cocineros leridanos para seis representantes de empresas tecnológicas de Italia, Finlandia y Canadá -entre otros países-, que se encontraron en la Escuela Universitaria de Cocina Kokkerelly, en Venlo (Holanda), según explica Castanyé.
Entre los snacks del menú que diseñó La Boscana se sirvieron Digikong, un King Kong en miniatura; una versión impresa del popular plato británico Fish & Chips; y las esferificaciones Air Caviar.
El primero de los entrantes, Flor de la vida Caesar, consistió en una flor geométrica impresa con pasta en tres dimensiones y rellena de los ingredientes de la ensalada César. Las gambas místicas y el steak “tártaro” fueron el pescado y la carne de este singular menú.
A los postres, Love bites, Chocolate la silvestre y un pastel de limón hecho con una impresión 3D de merengue rellena de crema de limón.
La experimentación con impresoras tridimensionales en la cocina, iniciada por Mateu hace unos meses ha tenido muy buena acogida en La Boscana, donde Joel Castanyé la ha incorporado a algunos postres y diferentes platos de la casa. La utilización de ingredientes texturizados para ser utilizados como tinta comestible es la clave de estas creaciones gastronómicas.[:en]Joel Castanyer and Mateu Blanch, chefs of the restaurant La Boscana in Bellvís, offered an exclusive private dinner in Holland last week, made with 3D printers. The menu -composed of three snacks, three courses and three desserts- cost 150 euros to each of the six people who could savor this alliance of gastronomy and technology.
[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats