[:ca]Trabalón madura la seva jove creativitat al Tàpies[:es]Trabalón madura su joven creatividad en el Tàpies[:en]Trabalón matures his young creativity in the Tàpies restaurant[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Salvador Trabalón.

[:ca]El turisme gastronòmic va desenvolupant-se amb nous formats per atreure un gourmet curiós i inquiet per la bona cuina, producte i territori. L’Hotel Spa Castell de Ciutat de La Seu d’Urgell és un exemple d’oferta exclusiva de Relais Chateux on la cuina cobra protagonisme amb dos restaurants diferenciats. Amb Salva Trabalón com a xef executiu, la reobertura del restaurant gastronòmic Tàpies, juntament amb la proposta, més de bistrot, del Katia; fan d’aquest hotel un petit cau gastronòmic del Pirineu a la porta que comunica l’Alt Urgell amb Andorra.

La restauració del complex de l’Hotel Castell de Ciutat es configura al voltant de quatre eixos: donar servei al menjador de l’hotel, esmorzars i grups; la fórmula més informal de cuina tradicional del Katia; els banquets del Castell amb capacitat per a diversos centenars de persones, i l’espai gastronòmic Tàpies on el xef executiu de la casa, Salvador Trabalón, també fa de cap de cuina, demostrant que amb 25 anys d’edat està assolint una maduresa que només s’entén coneixent la seva breu però intensa trajectòria professional.
Alumne de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, premi Joves Cuiners Àngel Moncusí 2015, Trabalón ha desenvolupat la seva tasca professional i aprenentatge amb cuiners com Ferran Adrià, els germans Joan, Jordi i Josep Roca, o Carme Ruscalleda, entre altres. Salvador arriba al Tàpies del Castell de Ciutat al desembre procedent del restaurant Les Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre d’Altafulla.
Jove, creatiu, innovador i amb una personalitat culinària que va més enllà de les diferents execucions tècniques que domina o les originals associacions d’ingredients, sense perdre la coherència com és el cas de l’Ou fregit amb tallarins de calamar, crema de ceps i guisat. Un plat que emociona i no deixa indiferent al comensal.
Els tocs de fusió oriental o d’altres cultures gastronòmiques; i l’amor per la gastronomia en majúscules, amb respecte pel producte de proximitat però, sense renunciar als sabors dels diferents productes d’arreu i les seves combinacions, és una altra característica de la forma d’entendre la cuina de Trabalón.
Una vegada a taula al Tàpies, podem optar pel servei de carta amb una bona i extensa carta de vins internacional per un preu mig d’uns 50 o 60 euros, més vins; o per un menú de tast amb aperitius, dos entrants, peix, carn i dues postres per 70 euros. També podem demanar el maridatge de tot el menú.
A la nova carta d’estiu, en Trabalón ens ofereix començar amb plats com la Crema de tomàquet i maduixa, llamàntol amb cansalda i alfàbrega. Una creació personal de mar i muntanya que, tot i el nom, és molt diferent als gaspatxos o salmorejos amb els què en un primer moment podem identificat el nom. Es tracta d’un suc de tomàquet amb maduixes, refrescant i lleuger que armonitza amb la suavitat del llamàntol i el punt salat de la cansalada, sense competir en intensitat de gust. La Terrina de foie amb nèctum d’avet, xutney de poma i taronja, també representa una visió molt personal del foie, aportant el cítric de la taronja i l’acidesa de la poma.
L’ou fregit, mencionat anteriorment; Mol·luscos amb cogombre, oliva verda i llimona; Verdures i tubercles rostits, infusió de pernil i tòfona d’aestiu; i Tomàquets de Penjar secs amb tocs orientals, aigua de tomàquet i encurtits, completen el grup dels entrants d’estiu.
Del mar, l’hotel té un distribuidor que ve de Mercabarna, el llom de rap al vapor amb consomé de bolets acidulat, pruna umeboshi i mongeta verda; el Bacallà amb brandada, confitat i escumós amb suc d’escalivada, xal·lotes picants i Ras el Ham out; Turbot a la brasa, bergamota i infusió Thay de les espines; i Lluc de palangre, bullabessa de plàcton, garoines i estragó, són les propostes de peix. Totes amb un denominador comú, delicadesa en la cocció del tall de peix i enriquiment del plat amb l’elaboració d’originals i diferets guarniments i acompanyaments que arrodoneixen el relat gustatiu de cada plat.
A l’hora de les carns, a en Salva sempre li agrada mantenir el Colomí. Segurament una debilitat que cuina rostit en una única cocció, estem acostumats al colomí en dues coccions diferents (pit a la planxa i cuixa estofada). Aquest plat ho acompanya amb múrgules, col-i-flor encurtida i torrada dels interiors. Un plat molt personal que pot ser no serà per a tots els gustos, però sí de culte per als amants dels gustos intensos.
El grup de les carns de la carta estival es completa amb un original Magret d’ànec amb albercocs, iogurt d’oliva negra i sàlvia; Llata de vedella cuita melosa amb salsa de perigordina, nyoquis de bolets i cireres; i Espatlleta de cabrit amb terrina de patata i cansalada amb suc del rostit.
La taula de formatges artesans del Pirineu, amb una selecció de més de vint referències, mereix una parada i menció a part. La resta de postres es configura amb Parfait de fava tonka, cruixent de feulletine, llima i sorbet d’orxata; Sopa de cireres i patxaran, torrada de santa Teresa i iogurt; Refrescant de litxi; o Mousse de xocolata negra amb praliné d’avellana de Reus i caramel.
En definitiva, el confort de les instal·lacions i habitacions amb vista a la serralada del Cadí o als jardins, el detall del servei, i l’oferta culinària fan d’aquest singular hotel del Pirineu lleidatà, tot un paradís per l’amant de la bona taula.

160628TapiesFoie

160628TapiesLlamantol

160628TapiesOu

160628TapiesVistes

160628TapiesXocolata

160728TapiesHotel

160628TapiesAperitiu

160628TapiesFormatges[:es]El turismo gastronómico va desarrollándose con nuevos formatos para atraer a un gourmet curioso e inquieto por la buena cocina, producto y territorio. El Hotel Spa Castell de Ciutat de La Seu d’Urgell es un ejemplo de oferta exclusiva de Relais Chateux donde la cocina cobra protagonismo con dos restaurantes diferenciados. Con Salva Trabalón como chef ejecutivo, la reapertura del restaurante gastronómico Tàpies, junto con la propuesta, además de bistrot, del Katia; hacen de este hotel un punto de referencia gastronómico del Pirineo en la puerta que comunica el Alt Urgell con Andorra.

La restauración del complejo del Hotel Castell de Ciutat se configura en torno a cuatro ejes: dar servicio al comedor del hotel, desayunos y grupos; la fórmula más informal de cocina tradicional del Katia; los banquetes del Castell con capacidad para varios cientos de personas, y el espacio gastronómico Tàpies donde el chef ejecutivo de la casa, Salvador Trabalón, también ejerce de jefe de cocina, demostrando que con 25 años de edad está alcanzando una madurez que sólo se entiende conociendo su breve pero intensa trayectoria profesional.

Alumno de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida, premio Jóvenes Cocineros Àngel Moncusí 2015, Trabalón ha desarrollado su labor profesional y de aprendizaje con cocineros como Ferran Adrià, los hermanos Joan, Jordi y Josep Roca, o Carme Ruscalleda, entre otros. Salvador llega al Tàpies del Castell de Ciutat en diciembre procedente del restaurante Las Brujas de Burriac del Hotel Gran Claustre de Altafulla. Joven, creativo, innovador y con una personalidad culinaria que va más allá de las diferentes ejecuciones técnicas que domina o las originales asociaciones de ingredientes, sin perder la coherencia como es el caso del Huevo frito con tallarines de calamar, crema de setas y guiso. Un plato que emociona y no deja indiferente al comensal.Los toques de fusión oriental o de otras culturas gastronómicas; y el amor por la gastronomía en mayúsculas, con respeto por el producto de proximidad pero, sin renunciar a los sabores de los diferentes productos de todas partes y sus combinaciones, es otra característica de la forma de entender la cocina de Trabalón.

Una vez en la mesa del Tàpies, podemos optar por el servicio de carta con una buena y extensa carta de vinos internacional por un precio medio de unos 50 o 60 euros, más vinos; o por un menú de degustación con aperitivos, dos entrantes, pescado, carne y dos postres por 70 euros. También podemos pedir el maridaje de todo el menú.

En la nueva carta de verano, Trabalón nos ofrece empezar con platos como la Crema de tomate y fresa, bogavante con cansalada y albahaca. Una creación personal de mar y montaña que, a pesar del nombre, es muy diferente a los gazpachos o salmorejos con los que en un primer momento podemos identificar el nombre. Se trata de un zumo de tomate con fresas, refrescante y ligero que armoniza con la suavidad del bogavante y el punto salado del tocino, sin competir en intensidad de sabor. La Terrina de foie con nèctum de abeto, chutney de manzana y naranja, también representa una visión muy personal del foie, aportando el cítrico de la naranja y la acidez de la manzana. El huevo frito, mencionado anteriormente; Moluscos con pepino, aceituna verde y limón; Verduras y tubérculos asados, infusión de jamón y trufa de verano; y Tomates de Colgar secos con toques orientales, agua de tomate y encurtidos, completan el grupo de los entrantes de verano.Del mar, el hotel tiene un distribuidor que viene de Mercabarna, el lomo de rape al vapor con consomé de setas acidulado, ciruela umeboshi y judía verde; el Bacalao con brandada, confitado y espumoso con jugo de escalibada, xal·lotes picantes y Ras el Ham out; Rodaballo a la brasa, bergamota e infusión Thay de las espinas; y Lucas de palangre, bullabesa de placton, erizos y estragón, son las propuestas de pescado. Todas con un denominador común, delicadeza en la cocción del corte de pescado y enriquecimiento del plato con la elaboración de originales y diferetes adornos y acompañamientos que redondean el relato gustativo de cada plato.

A la hora de las carnes, a Salva siempre le gusta mantener el Pichón. Seguramente una debilidad que cocina asado en una única cocción, estamos acostumbrados al pichón en dos cocciones diferentes (pecho a la plancha y muslo estofado). Este plato lo acompaña con morillas, coliflor encurtida y tostada de los interiores. Un plato muy personal que puede que no sea para todos los gustos, pero sí de culto para los amantes de los sabores intensos. El grupo de las carnes de la carta estival se completa con un original Magret de pato con albaricoques, yogur de aceituna negra y salvia; Espalda ​​de ternera cocida melosa con salsa de perigordina, ñoquis de setas y cerezas; y Espalda de cabrito con terrina de patata y tocino con jugo del asado.

La tabla de quesos artesanos del Pirineo, con una selección de más de veinte referencias, merece una parada y mención aparte. El resto de postres se configura con Parfait de haba tonka, crujiente de feulletine, lima y sorbete de horchata; Sopa de cerezas y pacharán, tostada de Santa Teresa y yogur; Refrescante de lichi; o Mousse de chocolate negro con praliné de avellana de Reus y caramelo.

En definitiva, el confort de las instalaciones y habitaciones con vistas a la sierra del Cadí o a los jardines, el detalle del servicio, y la oferta culinaria hacen de este singular hotel del Pirineo leridano, todo un paraíso para el amante de la buena mesa.

160628TapiesFoie

160628TapiesLlamantol

160628TapiesOu

160628TapiesVistes

160628TapiesXocolata

160728TapiesHotel

160628TapiesAperitiu

160628TapiesFormatges[:en]Culinary tourism is developing new formats to attract a curious gourmet who is anxious for good cuisine, product and territory. The Castell de Ciutat Hotel&Spa in La Seu d’Urgell is an example of an exclusive Relais Chateux offer where cuisine is the protagonist with two different restaurants. With Salva Trabalón as executive chef, the reopening of the gastronomic Tàpies restaurant, along with the proposal, more bistro, of the Katia restaurant; make of this hotel a little gastronomic lair in the Pyrenees at the entrance that connects the Alt Urgell with Andorra.

The restoration of the Castell de Ciutat Hotel complex is set in four axes: service to the dining room of the hotel, breakfast and groups; the more informal formula of the traditional Katia; the banquets of the Castell for up to several hundred people, the gastronomic Tàpies where the executive chef of the restaurant, Salvador Trabalón is also the chef in the kitchen showing that, in spite of being only 25 years old, he has a maturity that may only be understood if one knows about his brief but intense career. Student of the School of Hospitality and Tourism of Lleida and 2015 Angel Moncusí award for young chefs, Trabalón has developed his professional career with chefs such as Ferran Adrià, the Roca brothers: Joan, Josep and Jordi and Carme Ruscalleda, among others. Salvador arrives at Tàpies last December coming from the restaurant Burriac Les Bruixes of the Gran Claustre Hotel in Altafulla. Young, creative, innovative and with a culinary personality that goes beyond the different technical executions that he dominates or the original associations of ingredients, without losing coherence such as in the case of the Fried egg with squid noodles, mushroom cream and stew. A dish that moves and does not leave the guest indifferent. Touches of oriental fusion or other culinary cultures; and the love for gastronomy, with high respect for the local product, but without sacrificing the flavors of the different products and their combinations, that is another feature of Trabalón’s way of understanding cuisine.

Once in the table of the Tàpies, we may order the menu which has and wide international wine list with an average price of about 50 or 60 euros, more wines; or we may choose the tasting menu with snaks, two starters, fish, meat and two desserts for 70 euros. We may also order the pairing menu.

In the new summer menu, Trabalón proposes to start with dishes such as the Cream of tomato and strawberry, Lobster with bacon and basil. A personal sea and mountain creation that, despite the name, it is very different from what is a gazpacho or a salmorejo with what we initially may identify the name. It is a tomato juice with strawberries, refreshing and light that harmonize with the smoothness of lobster and the salty point of bacon, without competing in flavour intensity. Foie with fir nectum, apple and orange chutney, they also represents a very personal vision of foie, providing the citrus of orange and the apple acidity. The fried egg, mentioned above; Molluscs with cucumber, green olive and lemon; Vegetables and roasted tubers, infusion ham and summer truffle; Hang dried tomatoes with oriental touches, tomato water and pickles, complete the group of the summer starters.

From the sea, the hotel distributor comes from Mercabarna, steamed monkfish loin with acidulous mushroom soup, umeboshi plum and green beans; cod with brandade, confit and sparkling, with escalivada juice, chilli xalotes and Ras el Ham out; grilled Turbot, bergamot and Thay infusion of the thorns; and Hake, bouillabaisse of placton,sea urchins and tarrago are the fish proposals. Everything with a common denominator, delicacy in cut fish cooking and enrichment of the dish with the elaboration of original and diferets dressings and accompaniments that perfectly fits the taste of each dish.

Talking about meats, Salva always likes to keep the squab. That is surely a cooking weakness the he cooks roasted in a single cooking. We are used to cook squab in two different cookings (grilled breast and braised thigh). This dish is accompanyed with morels, inner pickled and toasted cauliflower. A very personal dish that may not be for everyone, but it may be for lovers of intense flavors. The meat group of the summer menu is complemented by an original Duck breast with apricots, black olive yogurt and sage; baked honeyed back beef with perigordina sauce, gnocchi with mushrooms and cherries; Back kid with potato terrine and grilled pork with roasted juice.

Assortment of artisan cheeses from the Pyrenees, with a selection of over twenty references, it is worth to mention. The rest of desserts are configured with tonka bean parfait, crunchy feulletine, lime sorbet and horchata; Pacharán cherry soup and Santa Teresa toast and yogurt; Refreshing lychee; black chocolate mousse with Reus hazelnut praliné and candy.

In short, the comfort of the facilities and rooms with views to the Cadi Mountain Chain or to the gardens, the detailed service, and the culinary offer make this hotel unique in the Pyrenees of Lleida, a paradise for lovers of good cuisine.

160628TapiesFoie

160628TapiesLlamantol

160628TapiesOu

160628TapiesVistes

160628TapiesXocolata

160728TapiesHotel

160628TapiesAperitiu

160628TapiesFormatges[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats