[:ca]El restaurant Katia, una proposta més tradicional amb tocs d’avui[:es]El restaurante Katia, una propuesta más tradicional con toques de hoy[:en] Katia restaurant, a more traditional proposal with today touches [:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

160628Martinez

[:ca]Sota la direcció executiva d’en Trabalón, Pep Martínez Miras és el cap de cuina del restaurant Katia de l’Hotel Castell Ciutat de La Seu d’Urgell. Aquest restaurant se centra, segons el mateix Pep, en les propostes de “cuina tradicional d’avui, actualitzant el plat amb la presentació o algún producte diferents però, mantenint els sabors de sempre”.

Martínez, nascut el 1971, és conegut entre el públic lleidatà per haver treballat en l’arrosseria de la família Àncora, ara tancada per jubilació del seu pare, de qui diu va aprendre moltes receptes personals “com uns caragols amb gambes”. En Pep que va desenvolupar la seva carrera professional per diferents establiments de prestigi de Barcelona com el Jaume Provença, el restaurant Neichel o l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona; Sa Punta de Pals de Girona; o Moulant de Moixins de Cannes, a la Costa Blava; va madurar l’ofici al restaurant familiar, i després va estar durant un any a la cuina del restaurant Carballeira. Des de desembre de 2015, al front dels fogons del Katia executa una proposta diferenciada de la cuina creativa d’autor del restaurant gastronòmic Tàpies, però sense renunciar als tocs personals que el comensal valora pel resultat final i la seva autenticitat.

Les carns del Pirineu, formatges, amanides, o el mató són alguns dels productes del Pirineu que trobarem als plats del Katia, mentre que l’arròs procedeix de la cooperativa Arrossaires de Delta de l’Ebre.
Així a la carta del Katia podem trobar als entrants per compartir producte de qualitat com el Pernil de Guijuelo amb pa de vidre amb tomàquet; Croquetes de la casa; el Tartar d’escalivada amb anxoves de l’Escala; Torrada d’esqueixada de bacallà; o Musclos oberts al vapor amb vinagreta de tomàquet i alfàbrega.

Entre els primers plats del Katia, el Saltejat de caragols a la gormanda s’ha fet un nom a la comarca; mentre que el Trinxat de col i patata amb ou potxat i la seva rosta de tocino cruixent i l’Amanida de formatge de cabra són dos dels plats que més capturen el paisatge de la zona. La Sopa de peix amb marisc a l’all cremat; l’Arròs a la marinera fet amb fumet de peix de roca; Arròs negre amb calamar i bacallà; i una original Fideuà de bolets gratinats amb Parmesà; són altres especialitats d’en Martínez que ens aporten sabors i aromes de la Catalunya marinera.

El Bacallà amb espinacs a la catalana i crema de pebrot del piquillo; el Lluç al forn amb confitura d’alls tendres i farigola; o un refinat Verat en escabetx i gírgoles al vi dolç són els tres peixos d’aquesta carta.
Galta de vedella estofada amb puré lleuger de patata i suc de xampinyons, i el Porcell lleugerament melós i confitat, amb poma caramelitzada i cuinat amb perfums del bosc són dues de les especialitats tradicionals que més triunfen entre els clients del Katia. El Costellam de xai rostit amb samfaina; el Filet de vedella a la graella amb verdures de temporada; i altres plats fora de carta com l’Steak Tartar, completen l’oferta de les carns.

De les postres, l’Aroa Núñez destaca el Rusc de caramel amb mel de romaní i mató del Cadí i la Rosa de Pasta de full amb poma i gelat de vainilla. Altres gourmanteries són el Xarrups i gelats o l’Amanida de fruites. I pels més golafres: Profiteroles de praliné amb salsa de xocolata; Arròs amb llet i pinya caramelitzada; o Crema catalana.

160'628KatiaPoma

160628KatiaVerat

100628KatiaGalta

160628Katiaespai[:es]Bajo la dirección ejecutiva de Salvador Trabalón, Pep Martínez Miras es el jefe de cocina del restaurante Katia del Hotel Castell de Ciutat de La Seu d’Urgell. Este restaurante se centra, según el propio Pep, en las propuestas de “cocina tradicional de hoy, actualizando el plato con la presentación o algún producto diferentes pero, manteniendo los sabores de siempre”.

Martínez, nacido en 1971, es conocido entre el público leridano por haber trabajado en la arrocería de la familia Ancla, ahora cerrada por jubilación de su padre, de quien dice aprendió muchas recetas personales “como unos caracoles con gambas”. Pep, que desarrolló su carrera profesional por diferentes establecimientos de prestigio de Barcelona como el Jaume Provença, el restaurante Neichel o el Hotel Juan Carlos I de Barcelona; Sa Punta de Pals de Girona; o Moulant de Moixins de Cannes, en la Costa Azul; maduró el oficio en el restaurante familiar, y luego estuvo durante un año en la cocina del restaurante Carballeira. Desde diciembre de 2015, al frente de los fogones del Katia, ejecuta una propuesta diferenciada de la cocina creativa de autor del restaurante gastronómico Tàpies, pero sin renunciar a los toques personales que el comensal valora por el resultado final y su autenticidad.

Las carnes del Pirineo, quesos, ensaladas, o el requesón son algunos de los productos del Pirineo que encontraremos en los platos del Katia, mientras que el arroz procede de la cooperativa Arroceros de Delta del Ebro. Así en la carta del Katia podemos encontrar en los entrantes para compartir productos de calidad como el Jamón de Guijuelo con pan de cristal con tomate; Croquetas de la casa; el Tartar de escalibada con anchoas de la Escala; Tostada de esqueixada de bacalao; o Mejillones abiertos al vapor con vinagreta de tomate y albahaca.

Entre los primeros platos del Katia, el Salteado de caracoles a la gormanda se ha hecho un nombre en la comarca; mientras que el Trinxat de col y patata con huevo Poché y su rosta de tocino crujiente y la Ensalada de queso de cabra son dos de los platos que más capturan el paisaje de la zona. La Sopa de pescado con mariscos al ajo quemado; el Arroz a la marinera hecho con caldo de pescado de roca; Arroz negro con calamar y bacalao; y una original Fideuá de setas gratinadas con Parmesano; son otras especialidades de Martínez que nos aportan sabores y aromas de la Cataluña marinera.

El Bacalao con espinacas a la catalana y crema de pimiento del piquillo; el Merluza al horno con confitura de ajos tiernos y tomillo; o un refinado de Caballa en escabeche y setas al vino dulce son los tres peces de esta carta.
Carrillera de ternera estofada con puré ligero de patata y jugo de champiñones, y el Cochinillo ligeramente meloso y confitado, con manzana caramelizada y cocinada con perfumes del bosque son dos de las especialidades tradicionales que más triunfan entre los clientes del Katia. Costillas de cordero asado con pisto; el Filete de ternera a la parrilla con verduras de temporada; y otros platos fuera de carta como el Steak Tartar, completan la oferta de las carnes.

De los postres, Aroa Núñez destaca la Colmena de caramelo con miel de romero y requesón del Cadí y la Rosa de Hojaldre con manzana y helado de vainilla. Otros gormanterias son los Sorbetes y helados o la Ensalada de frutas. Y para los más glotones: Profiteroles de praliné con salsa de chocolate; Arroz con leche y piña caramelizada; o Crema catalana.

160'628KatiaPoma

160628KatiaVerat

100628KatiaGalta

160628Katiaespai[:en]Under the executive management of Salvador Trabalón, Pep Martinez Miras is the chef of the restaurant Katia of the Castell de Ciutat Hotel in La Seu d’Urgell. This restaurant focuses, as Pep says himself, on the proposals of “today traditional cuisine, updating the dish with the presentation or with a different product but keeping the traditional flavors.”

Martínez, born in 1971, is known among the public of Lleida for having worked in the rice restaurant of the Ancla family, now closed because of the father retirement from who Martínez says having learned many personal recipes as the one of “snails with prawns”. Pep, who developed his career in different prestigious establishments in Barcelona as the Jaume Provença, the Neichel restaurant or the Juan Carlos I Hotel; Sa Punta de Pals in Girona; or Moulant de Moixins in Cannes, on the French Riviera; he matured the job at the family restaurant, and he was, for a year, in the restaurant Carballeira Kitche. Since December 2015, the chef of the kitchen of Katia executes a differentiated proposal from the creative cuisine of the Tapies gastronomic restaurant, but without sacrificing his personal touches that guests value ​​for the final result and authenticity.

Pyrenees meats, cheeses, salads, or cottage cheese are some of the products of the Pyrenees we may find in Katia dishes, while the rice comes from the Delta del Ebro rice growers’ Cooperative. In the Katia menu, we can find in the starters to share quality products such as Guijuelo ham with glass bread with tomato; Croquettes homemade; Tartar of grilled vegetables with anchovies from L’Escala; toast of esqueixada cod; or open steamed mussels with tomato vinaigrette and basil.

Among the first courses of Katia, sautéed of gormanda snails has made a name in the region; while the “Trinxat” cabbage and potato with poached egg and crispy bacon and goat cheese salad are two of the dishes that captur the landscape of the area. The Fish soup with seafood with burnt garlic; Rice with seafood made with rockfish broth; black rice with squid and cod; and an original mushroom Fideuá gratin with Parmesan; these are other specialties of Martínez that bring us flavors and aromas of the fishing Catalonia.

Cod with spinach at the catalan way and piquillo pepper cream; baked Hake with confit garlic and thyme; or a refining marinated Mackerel and sweet wine mushrooms are the three fish of this menu. Cheek braised veal with light mashed potato and mushroom juice, and slightly sweet confit piglet with caramelized apple and cooked with forest perfumes are two of the most traditional specialties that best like Katia customers. Roasted lamb ribs served with ratatouille; beef filet steak with seasonal vegetables; and other dishes out of menu, as the Steak Tartar,complete the meat offer.

About desserts, Aroa Núñez stands out the candy hive with rosemary honey, the cottage cheese from El Cadí and the puff pastry rose with apple and vanilla ice cream. Other delicacies are sorbets and ice cream or the fruit salad. And for the more gluttonous: praliné profiteroles with chocolate sauce; Rice pudding and caramelized pineapple; or Catalan cream.

160'628KatiaPoma

160628KatiaVerat

100628KatiaGalta

160628Katiaespai

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats