[:ca]La 5a Mostra Gastronòmica de Truita de Riu d’Alfarràs prepara 5.000 degustacions[:es]La 5a Muestra Gastronómica de Trucha de Río de Alfarràs prepara 5.000 degustaciones[:en]The 5th Gastronomic Trout River show of Alfarràs prepares 5.000 tastings[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

160417alf

[:ca]La 5a Mostra Gastronòmica de Truita de Riu d’Alfarràs viurà avui el seu dia gran amb el servei de més de 5.000 degustacions, entre tapes de diferents receptes de truita de riu i vins, per a unes 5000 persones.

El Corre-truita, un concurs de Cuina Professional i Popular de Truita de Riu, demostracions culinàries, un dinar de tast i les degustacions populars de truita de riu dels establiments de la localitat i d’un grup de Food-trucks seran les notes gastronòmiques més significatives de la V Mostra Gastronòmica de la Truita de riu d’Alfarràs d’enguany. Els actes culturals i de natura per a tota la família completen un programa d’activitats que es va obrir, el divendres, dia 15 d’abril, i finalitza avui diumenge, dia 17 d’abril.
El 3r Open de Pesca de Primavera, les Rutes Culturals i Turístiques i una nova visita guiada a la piscifactoria del municipi, seran els tres primers actes del programa, en el dia d’avui, abans de la Inauguració de la Mostra Gastronòmica a càrrec de Xixo Castaño amb una ponència sobre les actuals tendències en restauració. La degustació popular –de fins a nou tapes i dos vins, al preu de 9 euros– serà l’acte gran d’aquesta mostra que espera servir prop de 5.000 degustacions per a unes 500 persones.
Les activitats de natura, el 3r Open de Pesca de Primavera, la Sortida Ornitològica, i la Visita guiada a la Piscifactoria Santa Ana, ja van omplir el programa del matí d’ahir dissabte, fins a les 11 hores quan es va iniciar, a la plaça Sant Pere, el Concurs de Cuina Professional i Popular de Truita de Riu, amb el cuiner guardonat amb una estrella Michelin, Xixo Castaño, com a president del jurat. Dolors Mateu, presentà l’aperitiu “Cruixent amb truita de riu sobre llit de pèsols, a les 13 hores; i la Sala de Ca la Ferratina va acollir un dinar de Maridatge de diferents plats de Truita de Riu de Cal Gumer Events i els cellers Lagravera (DO Costers del Segre) i Dalcamp (DO Somontano). Al vespre, les degustacions van tornar a la plaça Sant Pere amb diferents Food-Trucks i els establiments participants.
Altres activitas del dissabte van ser la Cursa de la Truita de Riu, amb dos recorreguts de 5 i 10 quilòmetres, respectivament; el lliurament dels premis del 4t Concurs de Fotografia Fotoriu; i un concert de rock i versions amb el grup Cara B.
Els escolars van ser els protagonistes divendres amb la tradicional jornada divulgativa sobre la vida al riu amb la xerrada “Els peixos que es poden criar amb aigua de riu” de Pablo Bou, biòleg de la Universitat de Barcelona; una passejada pel riu i una solta i repoblació de truites a càrrec de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana. La tarda i vespre de divendres, el programa va comptar amb dues rutes diferents, una cultural i turística –per descobrir la història del poble i els seus punts d’interès– i una altra de “tapeo” gastronòmic –que va recórrer els diferents establiments participants, a ritme de batucada–.

160417alf03
160417alf02
160517alf01
[:es]La 5ª Muestra Gastronómica de Trucha de Río de Alfarràs vivirá hoy su día grande con el servicio de más de 5.000 degustaciones, entre tapas de diferentes recetas de trucha y vinos, para unas 5000 personas.

El Corre-trucha, un concurso de Cocina Profesional y Popular de Trucha de Río, demostraciones culinarias, una comida de cata y degustaciones populares de trucha de los establecimientos de la localidad y de un grupo de Food-trucks serán las notas gastronómicas más significativas de la V Muestra Gastronómica de la Trucha de Alfarràs de este año. Los actos culturales y medioambientales para toda la familia completan un programa de actividades que empezarona, el viernes, día 15 de abril, y finaliza hoy domingo, día 17 de abril.
El 3º Open de Pesca de Primavera, las Rutas Culturales y Turísticas y una nueva visita guiada a la piscifactoría del municipio, serán los tres primeros actos del programa, en el día de hoy, antes de la Inauguración de la Muestra Gastronómica a cargo de Xixo Castaño con una ponencia sobre las actuales tendencias en restauración. La degustación popular -de hasta nueve tapas y dos vinos, al precio de 9 euros- será el acto central de esta muestra que espera servir cerca de 5.000 degustaciones para unas 500 personas.
Las actividades medioambientales, el 3ºOpen de Pesca de Primavera, la Salida Ornitológica, y la Visita guiada a la Piscifactoría Santa Ana, ya llenaron el programa de la mañana de ayer sábado, hasta las 11 horas cuando se inició, en la plaza Sant Pere, el Concurso de Cocina Profesional y Popular de Trucha de Río, con el cocinero galardonado con una estrella Michelin, Xixo Castaño, como presidente del jurado. Dolors Mateu, presentó el aperitivo “Crujiente con trucha sobre lecho de guisantes, a las 13 horas; y la Sala de Ca la pegatinas acogió una comida de Maridaje de diferentes platos de Trucha de Río de Cal Gumer Eventos y las bodegas Lagravera (DO Costers del Segre) y Dalcamp (DO Somontano). Por la noche, las degustaciones volvieron a la plaza Sant Pere con diferentes Food-Trucks y los establecimientos participantes.
Otras actividades del sábado fueron la Carrera de la Trucha de Río, con dos recorridos de 5 y 10 kilómetros, respectivamente; la entrega de los premios del 4º Concurso de Fotografía Fotoriu; y un concierto de rock y versiones con el grupo Cara B.
Los escolares fueron los protagonistas el viernes con la tradicional jornada divulgativa sobre la vida en el río con la charla “Los peces que se pueden criar con agua de río” de Pablo Toro, biólogo de la Universidad de Barcelona; un paseo por el río y una suelta y repoblación de truchas a cargo de la Sociedad de Pescadores Deportivos Ribagorçana. La tarde y noche del viernes, el programa contó con dos rutas diferentes, una cultural y turística -para descubrir la historia del pueblo y sus puntos de interés- y otra de “tapeo” gastronómico -que recorrió los diferentes establecimientos participantes, a ritmo de batucada-.

160417alf03
160417alf02
160517alf01[:en]The 5th Gastronomic Trout River Show of Alfarràs will live its great day today with more than 5,000 service tastings.

The Corre-truita, a Professional Cooking contest and Popular culinary trout river demonstrations, a meal tasting and popular tasting trout of local establishments and a group of Food-trucks will be the most significant gastronomic notes the V Gastronomic Trout show of Alfarràs this year. Cultural and environmental events for the whole family complete a program of activities that begun last Friday, April 15, and that will end this Sunday, April 17.

The schoolars were the protagonists on Friday morning with the traditional information day on life in the river. The afternoon and evening on Friday, the program had two different cultural and tourist routes, and other gourmet “tapas” that will tour the different participating establishments with the rhythm of batucada.
Sant Pere Square hosted on Saturday a Professional Cooking Competition of Trout River. Dolors Mateu presented an snack:”Crunchy with trout on a bed of peas, and the Hall of Ca la Ferratina will hosted a food pairing with different creations of Trout River by Cal Gumer Events and wines from the cellars of Lagravera (DO Costers del Segre) and Dalcamp (Somontano).
In the evening, trout tastings came back to the Sant Pere Square with different Food-Trucks and the participation of differents establishments.
Xixo Castaño gave a lecture, on Sunday, to inaugurate the show. A popular tasting -of up to nine and two wines- for 9 euros, was of the most important event of the festival.

160417alf03
160417alf02
160517alf01[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats