Pelegrín, Millor Sommelier català i Toni Lara passa a la final espanyolaPelegrín, Mejor Sumiller catalán y Toni Lara pasa a la final española

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El bagenc Josep Pelegrín va ser escollit, la passada setmana a Villafranca del Penedès, el Millor Sommelier de Catalunya 2014 en una competició en la qual el lleidatà Toni Lara, guanyador del concurs 2013, va estar el segon classificat. El resultat obtingut per Lara el permet participar en la competició espanyola que li pot donar pas a la mundial.
Pelegrín aconsegueix el primer lloc del concurs que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers. La distinció atorga a aquest professional del vi, la representació de Catalunya a nivell estatal i internacional durant l’any vinent, com a reconeixement per la seva trajectòria.
Per a escollir el millor sommelier es va fer un concurs arreu de Catalunya amb diverses proves. “A més d’una feina és una passió i aconseguir el premi és quelcom molt gran”, assegurà Josep Pelegrín que assistirà al concurs espanyol de sommeliers i, si el supera, podrà anar al campionat europeu i mundial.
Josep Pelegrín té 35 anys i és de Castellfollit del Boix (Bages). Des de fa 15 anys es dedica al sector de la restauració i, en concret, al vi. Actualment treballa en una botiga de vins i delicatessen amb seu a Manresa i botiga a Barcelona. Col·labora amb l’Escola d’Hosteleria Joviat de Manresa i ha treballat, entre d’altres, com a ajudant de sommelier al restaurant El Bulli del xef català Ferran Adrià. “És una alegria molt gran després de tanta feina i preparació”, explica Pelegrín.
És el quart any que, l’ara millor sommelier, es presenta al concurs i l’any passat ja va quedar en segona posició, per la qual cosa ja va poder participar al campionat de l’estat espanyol.
Pel que fa a les proves del concurs assegura que “són complicades i intenses”. Per això, destaca que és una “experiència bestial on hi coneixes molta gent”. El de Castellfollit del Boix celebra que “aquest ofici és una passió”.José Pelegrín fue elegido, la pasada semana en Villafranca del Penedés, el Mejor Sumiller de Cataluña 2014 en una competición en la que el leridano Toni Lara, ganador del concurso 2013, quedó segundo clasificado. El resultado obtenido por Lara le permite participar en la competición española que le puede dar paso al campeonato del mundo.
Pelegrín logra el primer lugar del concurso que organiza la Asociación Catalana de Sumilleres. La distinción otorga a este profesional del vino la representación de Cataluña a nivel nacional e internacional durante el próximo año, como reconocimiento por su trayectoria.
Para escoger el mejor sumiller tuvo lugar un concurso en Cataluña con diversas pruebas. “Además de un trabajo es una pasión y, conseguir el premio, es algo muy grande”, aseguró José Pelegrín que asistirá al concurso español de sommeliers y, si lo supera, podrá ir al campeonato europeo y mundial.
José Pelegrín tiene 35 años y es de Castellfollit del Boix (Bages). Desde hace 15 años se dedica al sector de la restauración y, en concreto, al vino. Actualmente trabaja en una tienda de vinos y delicatessen con sede en Manresa y tienda en Barcelona. Colabora con la Escuela de Hostelería Joviat de Manresa y ha trabajado, entre otros, como ayudante de sumiller en el restaurante El Bulli del chef catalán Ferran Adrià. “Es una alegría muy grande después de tanto trabajo y preparación”, explica Pelegrín.
Es el cuarto año que, el ahora mejor sumiller, se presenta al concurso y el año pasado ya quedó en segunda posición, por lo que ya pudo participar en el campeonato de España.
En cuanto a las pruebas del concurso asegura que “son complicadas e intensas”. Por ello, destaca que es una “experiencia bestial donde conoces a mucha gente”. El de Castellfollit del Boix asegura que “este oficio es una pasión”.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats