La DOQ Priorat celebra el seu 60è AniversariLa DOC Priorat celebra su 60 Aniversario

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat va celebrar, aquest divendres, dia 18 de juliol, el 60è aniversari de la instauració de la DOQ Priorat, el 1954.
Aquest acte, celebrat al refetor de la Cartoixa d’Scala Dei, va servir per homenatjar les diferents persones que han estat vinculades al Consell Regulador durant aquests anys.
La història d’aquesta DOQ, l’única de Catalunya, es remunta a l’any 1932 amb l’aprovació de l’Estatut del Vi per part del govern republicà, on s’esmentava la zona vitivinícola del Priorat com a regió a protegir. Tot i així, no va ser fins anys després de la Guerra Civil, 1954, que es va oficialitzar l’existència de la DOQ Priorat amb l’aprovació d’un reglament i un Consell Regulador operatius.El Consejo Regulador de la Denominación de Origen Cualificada (DOC) Priorat celebró el día 18 de julio el 60 aniversario de la instauración de la DOC Priorat, en 1954.
Este acto, celebrado en el refectorio de la Cartuja de Scala Dei, sirvió para homenajear a las diferentes personas que han estado vinculadas al Consejo Regulador durante estos años.
La historia de esta DOC, la única de Cataluña, se remonta al año 1932 con la aprobación del Estatuto del Vino por parte del gobierno republicano, donde se mencionaba la zona vitivinícola del Priorat como región a proteger. Aún así, no fue hasta años después de la Guerra Civil, en 1954, que se oficializó la existencia de la DOC Priorat con la aprobación de un reglamento y un Consejo Regulador operativos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats