Maridatges literaris d’Enric Kahn i Judit Sogas

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

240426JudithSogas_EnricKahn

Presentació de la darrera novel·la El Foc del Cirné amb tastos del vi Sòls X Rosat

L’escriptor d’Artesa de Segre, Enric Kahn i l’enòloga de Rubió de Sòls, Judit Sogas, són els protagonistes aquestes setmanes dels maridatges literaris amb motiu de la presentació de la novela El foc del Cirné i la nova anyada del vi Sòls X Rosat Rosé. Així, l’Enric i la Judith ofereixen tastos d’aquest monovarietal d’ull de llebre, durant les presentacions del llibre que es van iniciar el divendres 26 a Artesa de Segre. Aquests singulars maridatges literaris tenen previst continuar durant el dos de maig i juny a Lleida, Ponts, Agramunt, Bellcaire, Almenar, Balaguer, Torres de Segre i Clua de Meià fins al dissabte dia 22 de juny.

Inspirat en l’incendi forestal del 2022 al Montsec, El Foc de Cirné és una novel·la breu que, mitjançant una història que podria ser perfectament real, pretén reflexionar sobre la vida quotidiana, les creences i les pors. La naturalesa i els animals ens volen donar un missatge, però sembla que les persones encara no estem disposades a escoltar.

Enric Kahn, pseudònim d’Enric Camats Castellà, va néixer a Artesa de Segre (Lleida). Es va graduar en Nutrició Humana i Dietètica a la Universitat de Lleida, però va emprendre, alhora, una carrera literària publicant el 2019 la seva primera obra: “Biografia d’un poeta perdut”. Des del llançament, s’ha presentat a múltiples ciutats de Catalunya i també ha travessat l’oceà fins a arribar a Mèxic. Després de tres anys de la seva primera publicació, el 2022 va publicar la seva segona obra, en aquesta ocasió una novel·la, titulada: “Dues flors són més fortes si juntes passen set”.

L’Enric ha anat experimentant amb la poesia, la prosa i l’oratòria; vivint, escrivint i recitant. Tot el que viu Enric Camats ho expressa Enric Kahn. Són dues cares de la mateixa lluna. En aquest cas, el rostre fosc no existeix, però sí que hi té cabuda aquell que pateix i aquell que ho explica; defensant sempre que tot allò que s’escriu ha de tenir un missatge i tot allò que es llegeix un aprenentatge.

Rubiò de Sòls, al Montsec de Rúbies
Sols X Rosat Rose és un vi del celler Rubió de Sòls amb un pas per bota de roure francès de tres mesos. De color rosa pàl·lid de tonalitats coure; destaca pels aromes a herbes i fruites del bosc. En boca és sedós i fresc. Amb una certa complexitat que l’allunya dels rosats més fàcils.

La finca de Rubió de Sòls de Judit Sogas compta amb cinc hectàrees de vinya plantada a la Serra del Munt (Foradada), a la Vall del Montsec de Rúbies. Amb tres parcel·les diferenciades pel microclima i el terrer. Sistema de conducció artesanal per ser un sistema de treball tradicional amb la vinya en forma de vas i un suport de fusta per cada planta. És una plantació exclusiva de ceps seleccionats d’Ull de Llebre plantats l’any 2011.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats