‘Omphalos’, de Fèlix Pons, al celler Mas Blanch i Jové

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Screenshot

L’exposició “Omphalos” de l’artista Fèlix Pons obrirà les seves portes al públic el proper dia 11 de maig a les 12h al celler situat a la Pobla de Cérvoles (Les Garrigues). La inauguració serà una experiència multisensorial que començarà a les 12h amb una performance en viu protagonitzada per l’artista Fèlix Pons i Jordi Busquets a la guitarra. Seguirà, a les 13h, amb la inauguració de l’exposició “Omphalos”, que revisa la idea de centre tot connectant ancestralitat i contemporaneïtat.


“Omphalos” és un concepte de l’antiga Grècia que es referia al centre del món. Per als grecs el malic del món es situava a les muntanyes de Delfos, al peu del Mont Parnàs. Segons la tradició, l’entrada del temple d’Apol·lo, s’hi podia llegir aquesta inscripció: “Coneix-te a tu mateix”. L’exposició parteix d’una residència artística a Mallorca (Serra de Tramuntana), illa d’origen del pare de l’artista. A partir d’aquesta experiència, d’aquest desplaçar-se de l’estudi a la natura, de la ciutat al camp i a la terra dels ancestres, Fèlix Pons reflexiona sobre la idea de centre, d’origen i de natura, des d’una perspectiva simbòlica, dialogant amb el paisatge i els mites locals. A través d’una sèrie d’intervencions en la natura, o millor, amb la natura, l’artista ha elaborat diferents peces que connecten el present amb el passat: frottages del primer abric neolític poblat a les Balears, dibuixos fets amb el moviment del vent o pintures de gran format de les ombres dels arbres locals.


La vinya dels artistes, un espai pensat i meditat per posar en diàleg art, natura és un espai ideal per acollir un projecte d’aquestes característiques. L’entrada a l’exposició inclou un tast de vins i olis a càrrec del celler Mas Blanch i Jové, que oferirà als visitants l’oportunitat de degustar alguns dels seus millors vins mentre gaudeixen de l’art.
Les entrades anticipades es poden adquirir per 8€ a través de la pàgina web del celler, mentre que les entrades a taquilla costaran 10€.


Sobre Fèlix Pons

Fèlix Pons és un artista plàstic, actor i director d’escena amb una extensa trajectòria en les arts visuals i escèniques. La seva obra s’ha exposat en l’àmbit nacional i internacional, i aborda temes com el cos, l’arqueologia, la natura i els processos culturals que configuren la idea d’identitat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats