XI Edició del fòrum Gastronòmic Internacional Alimentarte

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

28 i 29 de maig de 2024 a Colòmbia, amb la col·laboració del Basque Culinary Center

El Fòrum Gastronòmic Internacional d’Alimentarte celebra la seva desena primera edició els dies 28 i 29 de maig de 2024, recolzat pel Ministeri de Comerç, Indústria i Turisme, Fontur, i en col·laboració amb el prestigiós Basque Culinary Center, el principal centre acadèmic i de formació i innovació gastronòmica a nivell mundial. Aquest esdeveniment reuneix líders nacionals i internacionals del sector per abordar els temes més rellevants a la indústria de la gastronomia.

Des de la seva plataforma Alimentarte, la Fundació Cor Verd ha tingut un paper crucial en l’enfortiment del sector gastronòmic colombià, posicionant i promovent la gastronomia del país, així com construint el producte turístic gastronòmic nacional.

El Fòrum comptarà amb la participació de més de 25 experts del sector, incloent-hi destacats xefs nacionals i internacionals com Anthony Vásquez, Floriano Pellegrino, Tomàs Treschanski, Leonor Espinoza, Álvaro Clavijo, entre d’altres. A més, s’inclouran sommeliers, mixòlegs, professionals de sala i periodistes, que discutiran temes com l’evolució gastronòmica de Llatinoamèrica i la gastronomia social, entre d’altres.

Aquesta edició del Fòrum destacarà la regió carib com a tema central, ressaltant la seva importància com un tresor culinari que fusiona diferents influències, ingredients i sabors. Els plats són emblemàtics en aquesta fusió cultural única. L’abundància de productes del mar i fruites tropicals afegeix frescor i sabor, consolidant el Carib com un epicentre gastronòmic a Colòmbia.

A més, es llançarà la segona edició del Concurs Alimentarte, centrat a la regió del Carib i els seus productes agroindustrials, contribuint a l’enfortiment de l’economia regional ia l’encadenament dels actors del sector gastronòmic colombià.

El Fòrum es durà a terme tant de forma presencial com a virtual, oferint una àmplia gamma de continguts a través de donem de cuina, ponències, taules de diàleg i entrevistes. Per participar al Fòrum de manera presencial o virtual, els interessats s’han d’inscriure de forma gratuïta a www.foroalimentarte.com. Les quotes són limitades, així que es recomana registrar-se com més aviat millor.

Tal com afirma el director de Basque Culinary Center Joxe Mari Aizega: “Des de fa anys tenim una mirada i una activitat molt forta a tot Llatinoamèrica, i un dels països amb què hem tingut una vinculació molt estreta ha estat Colòmbia. Han estat molts els estudiants i xefs de Colòmbia que han passat per les aules del nostre centre, deixant-nos clar que estem davant d’un referent de diversitat alimentària i de talent culinari que mereix ser reconegut i potenciat. En aquest context, creiem que és imprescindible activar espais de diàleg i reflexió que transcendeixen fronteres i se centrin en les experiències, i és per això, que un any més volem seguir apostant per coorganitzar juntament amb la Fundació Cor Verd el Fòrum Alimentar-te” .

“La Xarxa d’Esdeveniments Gastronòmics de Colòmbia s’enforteix amb esdeveniments com el Fòrum Gastronòmic Internacional, que consolida el posicionament de la gastronomia com a producte turístic del País de la Bellesa”, va afirmar el viceministre de Turisme, Arturo Bravo. L’alt funcionari va destacar que aquest esdeveniment, portat per la Fundació Cor Verd, s’alinea amb els propòsits del Pla Sectorial de Turisme 2022-2026 ‘Turisme en Harmonia amb la Vida’ a través del qual es promou el “reconeixement de valors tradicionals, la diversitat de productes locals i la innovació del camp a taula”. De la mateixa manera va fer especial èmfasi en la participació dels més importants Xefs i cuiners tradicionals del nostre país, conversant i cuinant

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats