La inestabilitat dels preus en la campanya de tòfona

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

ManelFarreVidal

-Els episodis de calor extrema de l’estiu minven la producció

-Amb la restauració com a mercat principal, creix el consum entre particulars

La campanya de la tòfona és va iniciar “de manera molt irregular amb vendes que anaven de 750 € als 1.250 € per quilo. I continua amb importants fluctuacions”, segons explica el truficultor Manel Farré Vidal. El propietari de Trufes Farré Vidal destaca que “els episodis de calor extrema en diferents moments de l’estiu i la tardor, sumat a la falta de pluja; va preveure una important reducció de la producció al voltant del 60% o 30%, segons la parcel·la.”

Farré conta que la restauració està sent una de les principals sortides d’aquest producte de temporada, així com s’incrementa l’exportació. 

Però, els particulars també s’estan sumant a la compra d’aquest ingredient de tan alt valor gastronòmic. “El petit consumidor també gaudeix de la tòfona, tenint en compte que per 25 euros pot adquirir peces de més de 20 grams que es poden incorporar en diferents plats domèstics com són els ous ferrats, canelons, cremes o parmentiers de patata…”, apunta el truficultor.

Durant anys, la família Farré Vidal desenvolupa el cultiu de la tòfona al sud de les Garrigues, a prop de la serra de Montsant. La seva situació privilegiada, juntament amb el paisatge típic en terrasses de terrenys argilosos i de roca calcària, confereixen a les nostres tòfones el seu característic aroma, sabor i textura. El clima és marcadament Mediterrani amb temperatures extremes i pluviometries baixes.

La família Farré Vidal és pionera en el cultiu de la tòfona a la comarca, on aplica les seves habilitats culturals juntament amb micòlegs i agrònoms per aconseguir tòfones de la màxima qualitat i aroma.

La correcta maduració de la tòfona és fonamental per poder-la gaudir al màxim. “El tan valorat aroma de la tòfona, només s’aprecia intensament si aquesta és fresca. Per aquest motiu, un dels compromisos en tots els processos és el de garantir un producte fresc i de màxima qualitat organolèptica”, puntualitza Farré.

Adjuntem fotografia (©ManelVidal): El truficultor Manel Farré amb la seva gossa Estella.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats