Creativitat i concepte al Menú de la Tòfona de L’Espurna

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Menu-Tofona-2023-0000-Jesus-Gimena-amb-tofona-02-xef-©LESPURNA-RESTAURANT-Lleida

Nova proposta de temporada amb vuit degustacions amb tòfona

La creativitat i el concepte que hi ha darrere de cada plat són les notes més significatives que defineixen el Menú de la Tòfona de l’Espurna de Lleida que el xef Jesús Gimena ha dissenyat per aquest 2023. “La idea era crear nous plats inspirats en receptes molt tradicionals, amb un concepte clar de traslladar l’entorn de la tòfona. Un entorn delimitat pel subsol on es desenvolupa i els boscos d’alzines on es cultiva”, explica Gimena. Per la seva banda, Manel Farré de Tòfones Farré Vidal ha agraït “l’aposta de L’Espurna per un producte de temporada i qualitat com la tòfona; i concretament per les que cultivem a Bovera en una de les explotacions més antigues de Catalunya”.

Aquesta proposta pantagruèlica de vuit degustacions es configura amb snack, dos aperitius, dos entrants, peix, carn i postres i estarà disponible a partir d’aquest cap de setmana del divendres, 20 de gener, fins a finals de febrer, a un preu de 75 euros, IVA inclòs (amb servei de pa i oli, aigua).

La Presentació de la tòfona i Tast sobre orelleta tradicional és l’Snack de benvinguda a la taula. Donat pas, tot seguit, als dos aperitius inspirats en la tradició del ‘blanc i negre’ o l’escudella: Brioix brasejat amb tàrtar de ‘blanc i negre’ i tòfona; i Croqueta de carn d’olla trufada, amb el brou de l’escudella.

Als entrants, el Pastís de formatge Tou dels Til·lers trufat, amb Truita de riu al fum d’alzina tofonera, ens trasllada al bosc; mentre que la Velouté d’arrels amb pollastre de corral i tòfona i en mostra el subsol de naps, revens o pastanagues.

El menú inclou com a plats principals el Peix de llotja a la mantega trufada amb guarnició de col i bròquil; i Royal de senglar a la xocolata i tòfona amb foie i remolatxa; amb una nova referència a l’entorn del producte protagonista.

A l’hora de les postres, L’Espurna recupera el Flam d’ou trufat amb nata muntada a la tòfona que va presentar la temporada passada “perquè pensem que va ser tot un èxit i hi ha clients que esperen la temporada per degustar-ho”, assegura el jove xef, que a més ofereix Dolços de sobretaula trufats per tancar l’àpat.

Menú de la Tòfona de L’Espurna del xef Jesús Gimena, fins al 28 de febrer de 2023

Snack de benvinguda
Tast de tòfona sobre orelleta tradicional
Aperitiu
Brioix brasejat amb tàrtar de ‘blanc i negre’ i tòfona
Aperitiu
Croqueta de carn d’olla trufada, amb el brou de l’escudella
Entrant
Pastís de formatge Tou dels Til·lers trufat, amb truita de riu al fum d’alzina tofonera
Entrant
Velouté d’arrels amb pollastre de corral i tòfona
Peix
Peix de llotja amb mantega trufada i guarnició de col i bròquil
Carn
Royal de senglar amb xocolata i tòfona amb foie i remolatxa
Postres
Flam d’ou trufat, amb nata muntada amb tòfona i pets de monja
Postres
Dolços de sobretaula trufats
Jesús Gimena, xef de L’Espurna, amb el seu Menú de la Tòfona
Jesús Gimena Aragón, xef

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats