[:ca]La Festa del Vi de Lleida celebra el Xè Aniversari[:es]La Fiesta del Vino de Lleida celebra el X Aniversario[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

181019pres.

[:ca]La Festa del Vi de Lleida viurà aquest cap de setmana la seva Xa edició a la plaça de la Llotja. Un dinar de quatre cuiners, maridat amb dotze vins, serà el punt d’inici el dissabte dia 27 d’octubre, a un cap de setmana ple de gastronomia i activitats per a tots els públics.

Tasts de vins i maridatges, tallers de cuina infantil, visites turístiques i concerts completen el programa d’una festa en què les degustacions d’una quinzena de cellers i una dotzena de restaurants seran els protagonistes.

La zona d’enodegustació a la plaça de La Llotja obrirà dissabte 27 d’octubre de les 19 hores fins a la mitjanit i el diumenge des de les 11 del matí fins a les 15 hores.

Pel que fa al dinar tertúlia amb el periodista especialitzat en viticultura i sommelier Ramon Francàs, setanta assistents gaudiran d’un menú, organitzat per la consultora de comunicació gastronòmica Como Pomona, que maridarà les propostes de quatre cuiners locals, amb els vins de dotze cellers diferents, en el marc del seu programa “7 Vins 7 Paisatges de Lleida” que promociona la riquesa i varietat dels vins de Lleida així com el valor enoturístic del territori.

Ramon Tudela de BOnum No Rules, David Molina de Cràpula, Samantha Farré del restaurant Davall – Bo de Shalom de la Llotja, i Josep Ramon Cases de Sucre i Disseny d’Alcarràs són els cuiners d’aquesta trobada amb els vins DO Costers del Segre: Castell del Remei de Penelles (Subzona Urgell), Cérvoles de la Pobla de Cérvoles (Subzona Garrigues), Clos Pons d’Albagés (Subzona Garrigues), Costers del Sió de Balaguer (Subzona Artesa), Lagravera d’Alfarràs (Subzona Segrià); L’Olivera de Vallbona de les Monges (Subzona Vall del riu Corb), Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles (Subzona Garrigues), Purgatori – Família Torres de Juneda (Subzona Garrigues), Raimat de Lleida (Subzona Raimat), Tomàs Cusiné del Vilosell (Subzona Garrigues), i Vila Corona de Vilamitjana (Subzona Pallars); i fora de la DO, Rubió de Sols (Vall del Montsec de Rúbies).

Així, cada plat del menú es degustarà amb tasts de tres vins diferents. Ramon Tudela iniciarà el festival amb un Arròs “mar, muntanya i horta” maridat amb els vins Saó Blanc (Macabeu i Garnatxa blanca) de Mas Blanch i Jové; el nou vi El Niu de la Cigonya de Raimat (Xarel·lo i Chardonnay), i Solsxarel de Rubió de Sols (100% Xarel·lo).

David Molina servirà un Pastís de truita de riu d’Alfarràs a l’estil Cràpula. Un plat que casarà amb el pallarès monovarietal Llabustes Chardonnay de Vila Corona; i els blancs amb criança en fusta: Cérvoles Blanc (cupatge de Macabeu i Chardonnay considerat millor vi de Catalunya als Premis Vinari 2018); Roc de Foc de Clos Pons (monovarietal de Macabeu també reconegut pel Vinari d’enguany).

Samantha Farré firmarà el plat de carn de la trobada, Estofat tradicional de daus vedella amb cremós de carabassa. Un guisat que se servirà amb els vins negres Naltres de L’Olivera (Garnatxa, Cabernet Sauvignon i Ull de Llebre); 1780 de Castell del Remei (cupatge amb diferents varietats negres de la propietat), i Purgatori de Família Torres (Carinyena, Garnatxa i Syrah).

Per la seva banda, el pastisser Josep Ramon Cases tancarà el menú amb unes postres a base de Pastís Sacher ‘a la lleidatana’ que se servirà amb el Finca Barqueres de Tomàs Cusiné (primer monovariental Carinyena de la DO Costers del Segre); l’escumós Reserva Brut Rosé de Costers del Sió (100% Pinot Noir) i el dolç Onrà Vi de Pedra Solera de Lagravera (100% Garnatxa blanca).[:es]La Fiesta del Vino de Lleida vivirá este fin de semana su X edición en la plaza de la Llotja. Una comida de cuatro cocineros, casada con doce vinos, será el punto de inicio, el sábado día 27 de octubre, de un fin de semana lleno de gastronomía y actividades para todos los públicos.

Cata de vinos y maridajes, talleres de cocina infantil, visitas turísticas y conciertos completan el programa de una fiesta en que las degustaciones de una quincena de bodegas y una docena de restaurantes serán los protagonistas.

La zona de enodegustació en la plaza de La Llotja abrirá el sábado 27 de octubre de las 19 horas hasta la medianoche y el domingo desde las 11 de la mañana hasta las 15 horas.

En cuanto a la comida tertulia con el periodista especialista en viticultura y sumiller Ramon Francàs, setenta asistentes disfrutarán de un menú, organizado por la consultora de comunicación gastronómica Como Pomona, que casará las propuestas de cuatro cocineros locales, con los vinos de doce bodegas diferentes, en el marco de su programa “7 vinos 7 Paisajes de Lleida” que promociona la riqueza y variedad de los vinos de Lleida así como el valor enoturístico del territorio.

Ramon Tudela de Bonum No Rules, David Molina de Crápula, Samantha Farré del restaurante Davall-Bo de Shalom de la Llotja, y Josep Ramon Casas de Sucre i Disseny de Alcarràs son los cocineros de este encuentro con los vinos DO Costers del Segre: Castell del Remei de Penelles (Subzona Urgell), Cérvoles de la Pobla de Cérvoles (Subzona Garrigues), Clos Pons de Albagés (Subzona Garrigues), Costers del Sió de Balaguer (Subzona Artesa), Lagravera de Alfarràs (Subzona Segrià); L’Olivera de Vallbona de les Monges (Subzona Valle del río Corb), Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles (Subzona Garrigues), Purgatori -Familia Torres de Juneda (Subzona Garrigues), Raimat de Lleida (Subzona Raimat), Tomás Cusiné el Vilosell (Subzona Garrigues), y Vila Corona de Vilamitjana (Subzona Pallars); y fuera de la DO, Rubió de Sols (Valle del Montsec de Rúbies).

Así, cada plato del menú se degustará con catas de tres vinos diferentes. Ramon Tudela iniciará el festival con un Arroz “mar, montaña y huerta” maridado con los vinos Saó Blanc (Macabeo y Garnacha blanca) de Mas Blanch i Jové; el nuevo vino El Niu de la Cigonya de Raimat (Xarel·lo y Chardonnay), y Solsxarel de Rubió de Sols (100% Xarel·lo).

David Molina servirá un Pastel de trucha de Alfarràs al estilo Crápula. Un plato que casará con el pallarès monovarietal Llabustes Chardonnay de Vila Corona; y los blancos con crianza en madera: Cérvoles Blanco (coupage de Macabeo y Chardonnay considerado mejor vino de Cataluña en los Premios Vinari 2018); Roc de Foc de Clos Pons (monovarietal de Macabeo también reconocido por los Vinari de este año).

Samantha Farré firmará el plato de carne del encuentro, Estofado tradicional de dados ternera con cremoso de calabaza. Un guiso que se servirá con los vinos tintos Naltres de L’Olivera (Garnacha, Cabernet Sauvignon y Tempranillo); 1,780 de Castell del Remei (coupage con diferentes variedades tintas de la propiedad), y Purgatori de Familia Torres (Cariñena, Garnacha y Syrah).

Por su parte, el pastelero Josep Ramon Casas cerrará el menú con un postre a base de Tarta Sacher ‘a la leridana’ que se servirá con el Finca Barqueres de Tomàs Cusiné (primer monovariental Cariñena de la DO Costers del Segre); el espumoso Brut Rosé de Costers del Sió (100% Pinot Noir) y el dulce Ónra Vino de Piedra Solera de Lagravera (100% Garnacha blanca).[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats