[:ca]Como Pomona organitza el primer viatge de premsa de la Festa del Vi de Lleida[:es]Como Pomona organiza el primer viaje de prensa de la Fiesta del Vino de Lleida[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

181026 PressTripComoPomona

[:ca]

Set cellers s’han sumat a la iniciativa de la consultora gastronòmica Como Pomona que ha organitzat un viatge de premsa amb mitjans especialitzats en el món de l’enoturisme i l’enologia per escalfar motors abans de la festa

La consultora gastronòmica Como Pomona ha organitzat, entre els dies 26 i 28 d’octubre, un viatge de premsa per a periodistes especialitzats en enoturisme i enologia que, dins del programa “7 Vins, 7 Paisatges de Lleida”, han fet un recorregut per diferents cellers localitzats en les zones productores de Lleida.

En aquesta primera convocatòria, en el marc de la festa, hi han participat Ramon Francàs (periodista especialitzat en viticultura de La Vanguardia i convidat del dinar tertúlia, sobre comunicació i vins catalans, que se celebrà dissabte a La Llotja), Luis Moreno (Levante de Valencia), Sergi Cortés (Cupatges), Eva Pomares (El Punt Avui), Núria Marti (Pretty Wines), Anna Vicens (Catalonia Today i Associació Catalana de Sommeliers), Jordi Bes (Ara) i José Miguel Martínez Urtasun (GastroAragón i El Periódico de Aragón).

La iniciativa –que ha comptat amb la participació dels cellers de la DO Costers del Segre: Castell del Remei (zona Urgell), Costers del Sió (zona Artesa de Segre), Lagravera (zona Segrià), L’Olivera (zona Vall del Riu Corb), Mas Blanch i Jové (zona Garrigues), Raimat (zona Raimat) i Vila Corona (zona Pallars Jussà)– tenia per objectiu promocionar la qualitat dels vins de Lleida i les personalitats diverses que atorguen els múltiples i singulars terroirs que empara la denominació.

El press trip ha tingut el suport de Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida), com a organitzador de la Festa del Vi; i de l’Ajuntament de Tremp que hi ha participat amb la campanya CordeVi. A més, allotjaments com el Parador de Lleida i l’Hotel Terradets; i restaurants com el Celler del Roser, L’Espurna o Buenos Aires (Tremp); hi han col·laborat en el programa turístic i gastronòmic.

PROGRAMA

El programa es va iniciar el divendres 26, amb l’esmorzar i visita al celler i Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové; i tot seguit, el grup es va traslladar a l’històric celler de Castell del Remei. Cap al migdia, el celler Costers del Sió va acollir el dinar amb els mitjans de comunicació i els va mostrar les seves instal·lacions i vinyes.
La ruta va continuar, a la tarda, per arribar a Lagravera per conèixer els vins de producció ecològica certificada que elabora el celler d’Alfarràs. A la nit, els participants –que van fer nit a Tremp– van gaudir d’un sopar pallarès, ofert per l’Ajuntament de Tremp, en el marc de la campanya CordeVi.

El programa del dissabte 27, es va iniciar amb la visita al celler Vila Corona de Vilamitjana (Pallars Jussà). Cap al migdia, el programa es va traslladar a Lleida per participar en el dinar tertúlia “Com es comuniquen els vins catalans” que se celebrava a La Llotja de Lleida i va reunir, en un únic maridatge, una selecció de dotze vins de Lleida i les elaboracions culinàries de xefs de prestigi.

A més de les experiències enogastronòmiques, els periodistes van poder gaudir del patrimoni monumental de la ciutat amb la visita al Castell dels Templers de Gardeny o a La Cuirassa (call de Lleida). Al vespre, coincidint amb l’obertura del recinte de la Festa del Vi de Lleida es van visitar els estands dels cellers participants i, posteriorment, es va celebrar un sopar de cuina tradicional lleidatana al Celler del Roser.

El diumenge 28, la visita al celler Raimat va obrir el programa que va continuar amb una visita temàtica a la Seu Vella, sota el nom “El Vi de Pedra”; activitats prèvies al programa en el recinte de la Festa del Vi de Lleida.

A la tarda, el dinar de cuina d’autor a L’Espurna i la visita al celler L’Olivera –cooperativa d’integració social que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés d’elaboració del vi– van tancar la ruta.

CELLER MAS BLANCH I JOVÉ “VINYA DELS ARTISTES” (zona Garrigues)

 

CELLER CASTELL DEL REMEI (zona Urgell)

CELLER LAGRAVERA (zona Segrià)

 

 [:es]Siete bodegas se han sumado a la iniciativa de la consultora gastronómica Como Pomona que ha organizado un viaje de prensa con medios especializados en el mundo del enoturismo y la enología para calentar motores antes de la fiesta

La consultora gastronómica Como Pomona ha organizado, entre los días 26 y 28 de octubre, un viaje de prensa para periodistas especializados en enoturismo y enología que, dentro del programa “7 Vinos, 7 Paisajes de Lleida”, han hecho un recorrido por diferentes bodegas localizadas en las zonas productoras de Lleida.

En esta primera convocatoria, en el marco de la fiesta, han participado Ramon Francàs (periodista especializado en viticultura de La Vanguardia e invitado del almuerzo tertulia, sobre comunicación y vinos catalanes, que se celebró el sábado en La Llotja), Luis Moreno (Levante de Valencia ), Sergi Cortés (Cupatges), Eva Pomares (El Punt Avui), Núria Marti (Pretty Wines), Anna Vicens (Catalonia Today y Asociación Catalana de Sumilleres), Jordi Bes (Ara) y José Miguel Martínez Urtasun (GastroAragón y El Periódico de Aragón).

La iniciativa -que ha contado con la participación de las bodegas de la DO Costers del Segre: Castell del Remei (zona Urgell), Costers del Sió (zona Artesa de Segre), Lagravera (zona Segrià), L’Olivera (zona Vall del Riu Corb), Mas Blanch i Jové (zona Garrigues), Raimat (zona Raimat) y Vila Corona (zona Pallars Jussà) – tenía por objetivo promocionar la calidad de los vinos de Lleida y las personalidades diversas que otorgan los múltiples y singulares tierras que ampara la denominación.

El press trip ha tenido el apoyo de Turismo de Lleida (Ayuntamiento de Lleida), como organizador de la Fiesta del Vino; y del Ayuntamiento de Tremp que ha participado con la campaña CordeVi. Además, alojamientos como el Parador de Lleida y el Hotel Terradets; y restaurantes como el Celler del Roser, L’Espurna o Buenos Aires (Tremp); han colaborado en el programa turístico y gastronómico.

PROGRAMA

El programa se inició el viernes 26, con el desayuno y visita a la bodega y Viña de los Artistas de Mas Blanch i Jové; y a continuación, el grupo se trasladó a la històrica bodega de Castell del Remei. Hacia el mediodía, la bodega Costers del Sió acogió el almuerzo con los medios de comunicación y les mostró sus instalaciones y viñedos.

La ruta continuó por la tarde, para llegar a Lagravera para conocer los vinos de producción ecológica certificada que elabora la bodega de Alfarràs.
Por la noche, los participantes -que hicieron noche en Tremp disfrutaron de una cena pallaresa, ofrecida por el Ayuntamiento de Tremp, en el marco de la campaña CordeVi.

El programa del sábado 27 se inició con la visita a la bodega Vila Corona de Vilamitjana (Pallars Jussà). Hacia el mediodía, el programa se trasladó a Lleida para participar en el almuerzo tertulia “Cómo se comunican los vinos catalanes” que se celebraba en La Llotja de Lleida y reunió, en un único maridaje, una selección de doce vinos de Lleida y las elaboraciones culinarias de chefs de prestigio.

Además de las experiencias enogastronómicas, los periodistas pudieron disfrutar del patrimonio monumental de la ciudad con la visita al Castillo de los Templarios de Gardeny o en La Cuirassa (judería de Lleida).

Por la noche, coincidiendo con la apertura del recinto de la Fiesta del Vino de Lleida se visitaron los stands de las bodegas participantes y, posteriormente, se celebró una cena de cocina tradicional leridana en el Celler del Roser.

El domingo 28, la visita a la bodega Raimat abrió el programa que continuó con una visita temática a la Seu Vella, bajo el nombre “El Vino de Piedra”; actividades previas al programa en el recinto de la Fiesta del Vino de Lleida.

Por la tarde, la comida de cocina de autor en L’Espurna y la visita a la bodega L’Olivera -Cooperativas de integración social que incorpora personas con dificultades que participan activamente en todo el proceso de elaboración del vino, cerraron la ruta.

 

BODEGA MAS BLANCH I JOVÉ “VINYA DELS ARTISTES”

BODEGA CASTELL DEL REMEI (zona Urgell)

BODEGA LAGRAVERA (zona Segrià)

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats