[:ca]La DO Costers del Segre creix amb el nou vi R. Raventós 2014[:es]La DO Costers del Segre crece con el nuevo vino R. Raventós 2014[:en]Costers del Segre DO grows with R. Raventós 2014, a new wine[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

151217vi

[:ca]Ramon Raventós Basagoiti, fidel a la seva nissaga de cellerers, fa anys que explora vinyes pròpies i de tercers per a fer el seu propi vi amb DO Costers del Segre.
Amb el R.Raventós 2014, dóna forma al seu projecte i Lleida guanya un nou i interessant vi que és l’inici d’un nou celler.
Ramon Raventós va presentar ahir, dia 16 de desembre, la seva primer anyada d’aquest vi elaborat amb raïm Cabernet Sauvignon, Ull de llebre, Syrah i Garnatxa. Amb una criança en fusta de sis mesos, es presenta ric en aromes de fruita vermella i un punt d’especiat suau, propi de la Syrah. El color vermell violaci i el gust afruitat certifiquen la joventut d’un vi amb bona acidesa que ens avança una bona evolució en ampolla.
Les 15.000 ampolles d’aquest primer R.Raventós 2014 procedeixen de cinc hectàrees de parcel·les de diferents subzones de la denominació. En aquest sentit, el cellerer català explica que, fins que no finalitzin el procés de selecció de parcel·les definitives i fixin un emplaçament per a la construcció d’un celler propi dimensionat per a unes 150.000 ampolles, vinifiquen a les instal·lacions de Penelles de Castell del Remei
En Ramon, responsable del cupatge i elaboració d’aquest vi, manifesta que l’objectiu és ajudar el terrer local a expressar-se amb la màxima intensitat.
Raventós és el propietari dels cellers: Parxet (DO Cava), Mont Ferrant (DO Cava), Titiana (DO Alella), Basagoiti (DOCa Rioja), Marqués de Alella (DO Alella), Portal del Montsant (DO Montsant) i Tionio (DO Ribera de Duero). La presentació va estar organitzada pel distribuïdor local Cafés Batalla a El Sogall.

[:es]Ramón Raventós presentó ayer, día 16 de diciembre, su primer añada de este vino elaborado con uva Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah y Garnacha. Con una crianza en madera de seis meses, se presenta rico en aromas de fruta roja y un punto de especiado suave, propio de la Syrah. El color rojo violáceo y el sabor afrutado certifican la juventud de un vino con buena acidez que nos adelanta una buena evolución en botella.
Las 15.000 botellas de este primer R.Raventós 2014 proceden de cinco hectáreas de parcelas de diferentes subzonas de la denominación. En este sentido, el bodeguero catalán explica que hasta que no finalicen el proceso de selección de parcelas definitivas y fijen un emplazamiento para la construcción de una bodega propia dimensionado para unas 150.000 botellas, vinifican en las instalaciones de Penelles de Castell del Remei.
Ramón, responsable del coupage y elaboración de este vino, manifiesta que el objetivo es ayudar al terruño local a expresarse con la máxima intensidad.
Raventós es el propietario de las bodegas: Parxet (DO Cava), Mont Ferrant (DO Cava), Titiana (DO Alella), Basagoiti (DOCa Rioja), Marqués de Alella (DO Alella), Portal del Montsant (DO Montsant) y Tionio ( DO Ribera de Duero). La presentación fue organizada por el distribuidor local Cafés Batalla en El Sogall.[:en]Ramon Raventos presented yesterday, December 16, its first vintage of this wine made from Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah and Grenache. With six months aging in wood, it has rich aromas of red fruit and a touch of spicy soft, typical of Syrah. The red and purple fruity certify the youth of a wine with good acidity that advances a positive evolution in the bottle.
15,000 bottles of this first R.Raventós 2014 come from five hectares from different subzones of the denomination. In this sense, the Catalan winemaker explains that, until they finish the selection of areas and fix a definitive location for the construction of an own warehouse dimensioned for 150,000 bottles, they make wine in Castell del Remei’s equipments in Penelles.
Ramon, responsible for the preparation and blending of this wine, says that the aim is to help local terroir to express themselves with maximum intensity.
Raventos owns the wineries of Parxet (DO Cava) Mont Ferrant (DO Cava) Titiana (Alella) Basagoiti (DOCa Rioja), Marqués de Alella (Alella), Portal del Montsant (DO Montsant) and Tionio ( DO Ribera del Duero). The presentation was organized by the local distributor, Cafès Batalla, in El Sogall.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats