La Cuina del Caragol, protagonitza el maig lleidatàLa Cocina del Caracol, protagoniza el mayo leridano

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’Aplec del Caragol fa que la ciutat de Lleida reforci més, si és possible la seva capitalitat de la cuina del caragol durant el mes de maig. Als establiments habituals que fan els tradicionals caragols per a delícia dels lleidatans i foranis, que sempre han tingut en el caragol el plat lleidatà per excel·lència, se sumen ofertes molt originals i de gran qualitat.
Al restaurant Neo Parc, el director i propietari, Jordi Cordero, explica que durant les Jornades Gastronòmiques del Caragol que es desenvolupen durant aquests dies de maig han volgut “alternar la tradició amb la cuina de fusió i autor pròpia del nostre xef Antoni Rúbies”.
Així, els caragols a la llauna o gormanta de sempre conviuen en aquesta oferta gastronòmica amb plats d’autor amb sabor a paisatge com l’arròs de tupina de porc amb fabes tendres i caragols, el bacallà amb botifarra negra i caragols, la crema de xoriço picant amb caragols o la xatonada de caragols i cireres. Per postres, Rúbies recomana les orelletes amb broqueta de caragols caramelitzats amb sucre i mel. Tota una experiència que binda Neo Parc als amants de coses noves.
Carme Molina i la seva filla Carme Vidales, aposten fort per la cuina tradicional al restaurant Oasis i durant aquests dies no deixen d’oferir el ja habitual menú a base de plats de caragols, així com altres plats de caragols fora del menú temàtic. Amanida tèbia de caragols i gules, caragols amb xamfaina, bacallà amb allioli gratinat amb caragols, i filet de porc farcit de caragols són els plats principals d’un menú de tast que es tanca amb un encaragolat de “tocinillo de cielo” i confitura de gerbs.
Fora de menú, i fins i tot a l’hora de l’esmorzar de mig matí, Oasis també ens ofereix altres plats com els caragols a la riojana, caragols amb orella i morro, o peus de porc amb caragols.
Per la seva banda el restaurant de l’Hotel Condes de Urgel, establiment col·laborador de l’Aplec del Caragol i que aquest divendres 23 de maig acollirà la I Jornada d’Helicicultura Sostenible, oferirà durant aquest dies una àmplia carta de plats amb el caragol com a principal ingredient.
Caragols a la gormanda, a la llauna, amb bacallà, a la Riojana, amb peus de porc, amb conill, o a la vinagreta, són alguna de les especialitats del xef de l’Hotel Condes, Valeriano Iglesias que aprofita el mes de maig per promocionar la cuina del caragol de manera especial.L’Aplec del Caracol hace que la ciudad de Lleida refuerce más, si es posible su capitalidad de la cocina del caracol durante el mes de mayo. A los establecimientos habituales que hacen los tradicionales caracoles para delicia de los leridanos y foráneos, que siempre han tenido en el caracol el plato leridano por excelencia, se suman ofertas muy originales y de gran calidad.
En el restaurante Neo Parc, el director y propietario, Jordi Cordero, explica que durante las Jornadas Gastronómicas del Caracol que se desarrollan durante estos días de mayo han querido “alternar la tradición con la cocina de fusión y autor propia de nuestro chef Antoni Rúbies”.
Así, los caracoles “a la llauna” o gormanta de siempre conviven en esta oferta gastronómica con platos de autor con sabor a paisaje como el arroz de tupina de cerdo con habas tiernas y caracoles, el bacalao con morcilla negra y caracoles, la crema de chorizo picante con caracoles o la “xatonada” de caracoles y cerezas. De postres, Rúbies recomienda las “orelletes” con brocheta de caracoles caramelizadas con azúcar y miel. Toda una experiencia que brinda Neo Parc a los amantes de las cosas nuevas.
Carme Molina y su hija Carme Vidales, apuestan fuerte por la cocina tradicional al restaurante Oasis y durante estos días no dejan de ofrecer el ya habitual menú a base de platos de caracoles, así como otros platos de caracoles fuera del menú temático. Ensalada tibia de caracoles y gulas, caracoles con xamfaina, bacalao con allioli gratinado con caracoles, y filete de cerdo relleno de caracoles son los platos principales de un menú de cata que se cierra con un encaracolado de “tocinillo de cielo” y confitura de frambuesa.
Fuera del menú, e incluso a la hora del almuerzo de media mañana, Oasis también nos ofrece otros platos como los caracoles a la riojana, caracoles con oreja y morro, o pies de cerdo con caracoles.
Por su parte el restaurante del Hotel Condes de Urgel, establecimiento colaborador del Aplec del Caracol y que este viernes 23 de mayo acogerá la I Jornada de Helicicultura Sostenible, ofrecerá durante este días una amplia carta de platos con el caracol como principal ingrediente.
Caracoles a la gormanda, a la “llauna”, con bacalao, a la Riojana, con pies de cerdo, con conejo, o a la vinagreta, son alguna de las especialidades del chef del Hotel Condes, Valeriano Iglesias que aprovecha el mes de mayo para promocionar la cocina del caracol de manera especial.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats