RESTAURANT L'ESPURNA

Jordi Vidal marida l’Alto Siós amb Melós de vedella

El xef lleidatà elabora aquest plat de manera tradicional amb una mica del mateix vi

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

JordiVidalGaltaVedella

Jordi Vidal, xef del restaurant L’Espurna de Lleida (membre de la Ruta del Vi de Lleida), ens recomana un melós de vedella tradicional per maridar-ho amb el vi Alto Siós de Costers del Siós. Vidal ens explica que es tracta d’una elaboració tradicional a la qual incorpora una mica del mateix vi Costers del Siós.

Vidal comença preparant el sofregit de porro, ceba i pastanaga amb una mica de vi. Una vegada l’alcohol s’ha evaporat, incorpora la galta de vedella, prèviament segellada perquè no perdi el suc. Cobreix el sofregit i la peça de carn amb brou i molt suaument es va estofant. “Es tracta d’una cocció lenta de tres o quatre hores que durant el confinament ens podem permetre”, explica Vidal.

“Un cop estofada, la traiem de la salsa i la reservarem en fred per poder-la tallar bé a l’hora de servir-la. Colem el suc de la cocció i el reduïm al foc per aconseguir una salsa més gustosa i melosa”, detalla el cuiner lleidatà.

 

 

Una vegada aconseguida la salsa, servirem amb ella la galta de vedella, ja tallada. En Jordi recomana acompanyar el plat amb uns daus de poma caramel·litzats amb mantega i sucre com si fos un pastís “tatin”. Un punt de dolçor que anirà tant de bé per acompanyar la carn com per maridar el vi, segons recomana el xef de l’Espurna de Lleida.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats