RUTA DEL VI DE LLEIDA

Alto Siós 2015, vi insígnia del Costers del Sió

Cupatge de les varietats Syrah (60%), Ull de llebre (30%) i Garnatxa (10%)

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

JuanPorciolesAltoSiois

Juan Porcioles de Costers del Siós 2015 presenta l’Alto Siós, vi insígnia del celler que va veure la seva primera anyada el 2005, en començar a caminar aquest celler, membre de la Ruta del Vi de Lleida i de la DO Costers del Segre – subzona Artesa.

Costers del Siós, elabora l’Alto Siós amb un cupatge al qual predomina la Syrah (60%) i es complementa amb una mica d’Ull de Llebre (30%) i Garnatxa negra (10%). La criança es fa amb bóta nova de roure francès durant dotze mesos, i posteriorment, dorm en ampolla entre tres i quatre anys més. Segons explica Porcioles “ens trobem davant un vi corpulent i estructurat amb uns tanins molt suavitzats”.

De capa intensa. En el pas pel nas destaquen l’aromes de fruita negra. Mentre que en boca és generós en aromes aportats per la fusta i la criança com la xocolata o el punt especiat.

En Joan ens recomana acompanyar aquest vi amb àpats contundents, com podrien ser estofats de carns amb salsa o rostits. Tot i que la seva complexitat també el fa candidat a copa de sobre taula o nit.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats