RUTA DEL VI DE LLEIDA

Siós Nature, primer vi sense sulfits afegits de Costers del Sió

Un monovarietal de Syrah (100%), una varietat molt bé aclimatada a la finca del celler

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

JuanPorciolessiosNature

Juan Porcioles de Costers del Sió ens presenta el Siós Nature la nova incorporació de la família de vins Sios. “Un vi experimental sense sulfits afegits i que ha fermentat de manera espontània en bótes obertes de roure”, explica el bodeguer lleidatà. Juan explica que “només hem fet 3.000 ampolles d’aquest monovarietal de Syrah, la varietat que millor s’integra en la nostra finca”.

Costers del Sió se summa així a la tendència d’incorporar al catàleg del celler algú vi sense sulfits afegits, coneguts popularment com a “vins naturals”. Tot i que no hi ha una definició normativa oficial o consensuada, en general. Parlem de vins naturals, diferenciant-los dels ecològics, quan es tracta de vins elaborats amb fermentació espontània dels llevats naturals del raïm i l’ambient, i no s’ha afegit durant el cultiu de la vinya o l’elaboració del vi cap producte químic. Especialment no conté sulfits afegits, tradicionalment utilitzats per estabilitzar els vins i evitat l’evolució de microorganismes nocius per la salut o qualitat del vi.

 

 

El celler, membre de la Ruta del Vi de Lleida i de la DO Costers del Segre – subzona Artesa, volia presentar aquest nou vi en les fires internacionals del mes de març. Però, la crisi de la COVID-19 els ha obligat a comercialitzar-ho via on-line.

Comparteix:

Uneix-te a la conversa

4 comentaris

  1. A quin preu ?si està bé d preu en compraré. Que no tingui suslfits fa q el temps d conservació sigui mes curt oi?. Paseu preu. El porteu a casa tb oi?

  2. Es pot compra?i si es aixi quin preu te???ho envieu a casa?
    Gracies

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats