Formatge de TupíQueso de Tupí

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Formatge amb fermentació de mitjana a molt llarga maduració, amb un mínim dos mesos. No té límit de consum, és de pasta tova i untuosa, extragràs. El gust és molt fort i pronunciat, picant, persistent i agressiu al paladar, molt gras i amb regust al licor utilitzat en la seva elaboració. De color beige amarronat.
S’elabora a partir de quallada o de formatge tendre en procés de maduració. Tradicionalment es feia amb llet d’ovella, avui s’elabora amb llet de vaca i cabra. La massa esmicolada o ratllada es posa dins d’un tupí on la pasta experimenta una forta fermentació. Durant la fermentació, o al final, poden afegir-se, opcionalment, diversos ingredients com anís, aiguardent, oli d’oliva, sal o llet. El procés de fermentació sol durar uns mesos i finalitza quan la massa fa la bullida.Queso con fermentación de media a muy larga maduración, con un mínimo dos meses. No tiene límite de consumo, es de pasta blanda y untuosa, extragraso. El gusto es muy fuerte y pronunciado, picante, persistente y agresivo al paladar, muy graso y con regusto al licor utilizado en su elaboración. De color beige amarronado.
Se elabora a partir de cuajada o de queso tierno en proceso de maduración. Tradicionalmente se hacía con leche de oveja, hoy se elabora con leche de vaca y cabra. La masa desmenuzada o rayada se pone dentro de un “tupí” donde la pasta experimenta una fuerte fermentación. Durante la fermentación, o al final, pueden añadirse, opcionalmente, varios ingredientes como anís, aguardiente, aceite de oliva, sal o leche. El proceso de fermentación suele durar unos meses y finaliza cuando la masa hace la hervida.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats