[:ca]La DO Terra Alta promociona els seus vins de garnatxa a Lleida[:es]La DO Terra Alta promociona sus vinos de garnacha en Lleida[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

180504XavierAyala

[:ca]Tast de sis vins premiats al Grenaches du Monde, comentat per Ayala

La DO Terra Alta va passar per Lleida per presentar sis dels vins d’aquesta denominació, guardonats amb Medalla d’Or a la darrera edició de Grenaches du Monde, que va acollir aquest territori tarragonès. El secretari del Consell Regulador, Jordi Rius; i el sommelier de Can Jubany, Xavier Ayala; van convocar una dotzena de distribuïdors, i sommeliers locals per tastar i comentar els diferents vins. El restaurant Estel de la Mercè de Lleida va ser l’escenari de la trobada.

Durant la seva presentació, Ayala va localitzar la major part de les varietats de garnatxa del món en els territoris que, històricament, formaren la Corona d’Aragó (Aragó, Catalunya, Mallorca, Cerdanya, Rosselló…). En aquest sentit, Rius va explicar que Terra Alta compta amb el 33% de les hectàrees de Garnatxa Blanca que hi ha al món, una dada que fa d’aquest raïm el més identitari de la denominació amb, fins i tot, un segell pels varietals de Garnatxa Blanca 100% Terra Alta que registrin una alta puntuació en el panell de tast del Consell Regulador. D’altra banda, segons va comentar Ayala, “la garnatxa, en tractar-se d’una varietat molt oxidativa i difícil de treballar, convidava fer vins de cupatge o elaborar monovarietals jugant amb partides de raïm de diferents moments de verema”.
Els vins del tast van ser el vi jove Arrufí Blanc 2017; el també blanc, però amb una mica de fusta, 7 Magnífics Rabels de Batea Blanc 2017; el criat amb fusta, Somdinou 2015 del celler cooperatiu de Gandesa; un vi negre, Els Costums 2017 de Les Vinyes del Convent, celler de nova creació a Horta de Sant Joan; el vi negre La Peluda 2016, del celler Herència Altés; i el vi ranci Clot d’Encís. Molt bona panoràmica d’uns vins que, com no podia ser d’altra manera, ens parlen de la terra, el clima, el raïm i la gent de la Terra Alta.[:es]Cata de seis vinos premiados en Grenaches du Monde, comentada por Ayala

La DO Terra Alta pasó por Lleida para presentar seis de los vinos de esta denominación, galardonados con Medalla de Oro en la última edición de Grenaches du Monde, que acogió este territorio tarragonés. El secretario del Consejo Regulador, Jordi Rius; y el sumiller de Can Jubany, Xavier Ayala; convocaron una docena de distribuidores, y sommeliers locales para probar y comentar los diferentes vinos. El restaurante L’Estel de la Mercè de Lleida fue el escenario del encuentro.

Durante su presentación, Ayala localizó la mayor parte de las variedades de garnacha del mundo en los territorios que, históricamente, formaron la Corona de Aragón (Aragón, Cataluña, Mallorca, Cerdanya, Rosselló …). En este sentido, Rius explicó que la Terra Alta cuenta con el 33% de las hectáreas de Garnacha Blanca que hay en el mundo, un dato que hace de esta uva lo más identitario de la denominación con, incluso, un sello por varietales de Garnacha Blanca 100% Terra alta que registren una alta puntuación en el panel de cata del Consejo Regulador.

Por otra parte, según comentó Ayala, “la garnacha, al tratarse de una variedad muy oxidativa y difícil de trabajar, invitaba a hacer vinos de coupage o elaborar monovarietales jugando con partidas de uva de diferentes momentos de vendimia”.

Los vinos de la cata fueron el vino joven Arrufí Blanc 2017; el también blanco, pero con un poco de madera, 7 Magníficos Rabel de Batea Blanco 2,017; el criado con madera, Somdinou 2015 de la bodega cooperativa de Gandesa; un vino tinto, Els Costums 2.017 de Las Vinyes del Convent, bodega de nueva creación en Horta de San Juan; el vino tinto La Peluda 2016, de la bodega Herencia Altés; y el vino rancio Clot de Encís. Muy buena panorámica de unos vinos que, como no podía ser de otra manera, nos hablan de la tierra, el clima, la uva y la gente de la Terra Alta.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats