Els maridatges “d’vines” reivindiquen el talent de les dones al sector del vi local

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

230201 COMOPOMONA D'vines 2023 Presentació

Amb cinc enòlogues i vinyerones de la DO Costers del Segre a L’Espurna

Clara Griera (L’Olivera), Susanna Sansó (Analec), Marta Porta (Vall de Baldomar), Maria Mendoza (Costers del Sió) i Eva Bonet (Comalats) són les cinc enòlogues i vinyerones de la DO Costers del Segre protagonistes de la segona edició dels maridatges “d’vines” que Como Pomona ha organitzat durant el mes de març al restaurant L’Espurna amb la cuina del xef Jesús Gimena.

La campanya vol destacar el talent i importància de les dones al sector del vi i concretament en la Denominació d’Origen Costers del Segre; i compta amb la col·laboració de l’àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida; l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) de la Generalitat de Catalunya; i Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida. 

Helena Martínez, diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, insisteix “en la necessitat de donar visibilitat a tota l’excel·lència femenina en els diferents sectors del territori; i en especial en els que estan especialment masculinitzats, com l’agrari o el vitivinícola”.

Per la seva banda, Alba Balcells, directora de l’INCAVI manifesta “el compromís del seu departament en l’acompanyament de les denominacions d’origen catalanes per aconseguir un major reconeixement de les dones en el sector”.

El tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, assegura que “la relació entre les enòlogues i el vi no deixa de ser un punt de connexió importantíssim en el marc de la gastronomia de Lleida. El nostre territori és excel·lent en matèries primeres i en persones. Aquest acte d’avui és la mostra de la conjunció d’aquests elements i per això Turisme de Lleida hi ha volgut tenir presència explícita.”

Així, Clara Griera, enòloga en el celler cooperatiu L’Olivera de Vallbona de les Monges, obrirà el cicle de maridatges comentats el dijous dia 2 de març a partir de les 20.30 hores. Mentre que Susanna Sansó, del celler familiar Analec de Nalec, comentarà el segon maridatge del dijous, dia 9 de març. Marta Porta, cellerera del celler Vall de Baldomar en aquest nucli descentralitzat d’Artesa de Segre, presentarà els seus vins el divendres 17 de març. María Mendoza, enòloga de Costers del Sió de Balaguer, serà qui comentarà el maridatge del dijous 23 de març. Sent Eva Bonet, la sommelier i viticultora del celler Comalats de l’Ametlla de Segarra, l’encarrega de tancar aquest cicle de sopars harmonitzats amb la cuina del restaurant L’Espurna.

Els maridatges “d’vines” tenen places limitades i un preu de 45 euros. Es pot fer la reserva online.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats