La Cava Academy tanca una segona edició d’èxit del seu curs presencial

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

230210_Cava

Compartir la qualitat i diversitat del Cava, la seva cultura, tradició, paisatges i persones és l’objectiu del diploma Cava Academy Certificat Formador en Cava Nivell Avançat atorgat per la Cava Academy

El Certificat de Formador en Cava Nivell Avançat és el programa formatiu íntegrament sobre Cava de més prestigi. El 9 i el 10 de febrer el cor del Cava va acollir la visita d’un grup de prescriptors internacionals procedents de nou països diferents. Entre els participants, hi havia un total de 21 professionals del sector del vi d’altíssim nivell desitjant aprofundir sobre el Cava, entre ells diplomats en WSET, diversos formadors oficials de la Cava Academy en línia i altres escoles de vi i sommelieria de prestigi.

El viatge immersiu a la Denominació d’Origen Cava va començar al Consell Regulador amb una sessió magistral d’introducció a la DO Cava, en què es va aprofundir sobre la normativa de segmentació i zonificació, impartida per la directora de comunicació de la Denominació d’Origen Cava, Patrícia Correia.

La sessió inicial va concloure amb un aclamat tast a cegues de dotze referències conduït pel Master of Wine David Forer. D’una manera amena i professional, es van mostrar en detall les categories del Cava per criança, les varietats de raïm permeses a la Denominació d’Origen i els estils de Cava segons la dosificació.

Les persones graduades com a Formadors en Cava Nivell Avançat van cursar un programa complet que uneix píndoles formatives sobre matèries tècniques i la visita de quatre cellers i vinyes, amb degustació d’uns trenta Caves de Guarda Superior del conjunt de la Denominació.

Les diferents visites van permetre intercanviar opinions amb cellerers, enòlegs i viticultors que van participar en aquestes trobades. Una aproximació en primera persona a la diversitat, la cultura, la tradició i l’alta qualitat del Cava.

D’aquesta manera, els vint-i-un alumni van descobrir, guiats per savis professionals, el nou segell elaborador integral, la categoria de Guarda Superior, en una primera parada a Can Sala, el celler de Cava de Guarda Superior de Paratge Qualificat de Vins Família Ferrer.

El compromís amb la viticultura i la sostenibilitat que engloba el territori Cava va centrar la parada següent. El celler Parés Baltà va ser l’escenari en què va tenir lloc una activitat creativa sobre l’art del cupatge i les especificacions que cal tenir en compte en la creació del vi base per a Cava.

Juvé Camps va ser l’encarregat d’ensenyar de manera pràctica la tècnica de la poda de respecte i mostrar als participants els secrets del mètode tradicional i el degollament manual.

Finalment, el menú degustació del celler Mastinell va demostrar la gran versatilitat gastronòmica del Cava, una beguda única ideal per acompanyar tot tipus de plats i menús complexos de principi a fi.

El programa diploma Cava Academy Certificat Formador en Cava Nivell Avançat és una oportunitat única per millorar els coneixements sobre la vinya, l’orografia, el clima de la regió, els aspectes tècnics de l’elaboració del Cava, l’art del tast i les múltiples opcions de maridatge al voltant d’aquest vi escumós gastronòmic i versàtil.

Des de la DO Cava felicitem a tots els assistents per la seva proactivitat durant el curs i els lligams i vincles que s’han forjat al voltant del Cava. Ha estat un autèntic plaer poder compartir les particularitats i unicitats de les fines bombolles del Cava amb tots vosaltres!

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats