Els Fogons de la Carme, una referència gastronòmica de les Garrigues a CerviàEls Fogons de la Carme, una referencia gastronomica de Les Garrigues en Cervià

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Els Fogons de la Carme (Portalet 10, Cervià de les Garrigues) s’ha consolidat com a referència gastronòmica de la cuina de les Garrigues. Carme Mora Moreno, xef de la casa, es manté fidel a les tècniques de la cuina tradicional. Tradició que potser vingui marcada per una clientela que busca en l’establiment garriguenc receptes de la terra i carns a la brasa. Però Mora –introduïda a la cuina, primer per la mare, després, per la sogra– va formar-se a l’Escola Joviat de Manresa i gaudeix creant nous plats i preparacions amb diferents associacions d’ingredients que alegren la taula sense perdre els aromes de paisatge. Com a plats principals –a més de ternasco amb bolets i trumfes– trobem el filet de vedella amb foie i salsa de tòfona; el confit d’ànec amb compota de poma de Lleida; els peus de porc per a “xupar-se els dits” (com diu a la carta); les graellades; el bacallà amb mussolina d’allioli; el pop a la brasa amb llit de patata; el llenguado amb salsa d’ametlla i altres especialitats de la casa com el rap amb salsa de torró; el bacallà gratinat amb Roquefort; els peus desossats amb botifarra negra i bolets; o l’hamburguesa amb foie, trompetes de la mort i reducció d’Oporto.
Els entrants, divertits, molt ben presentats i ideals per compartir: pastís de poma de Lleida amb formatge de cabra i endívies amb vinagreta de mel; timbal de micro samfaina, amb ou ferrat, patata i oli de tòfona; timbal amb encenalls de sípia, carxofes, bolets i patata; milfulles d’albergínia amb bacallà i reducció de mostassa a l’antiga; i canelons de foie i ceps amb salsa de parmesà. Tampoc falten les amanides, els caragols, o els canelons i macarrons, tal com els feien les padrines de la casa.
I a l’hora de pagar, poc a patir, perquè la Carme ens ofereix el menú de primer, segon i postres amb vi de la casa per 25,50 euros (només cinc dels plats tenen algun tipus de suplement). I per als més petits, menú infantil per 13,50 euros.
Especial menció a la carta de vins de la casa, finalista dels premis CartaVi 2013 i que recull una acurada selecció de 50 vins amb especial preferència pels de les Garrigues, DO Costers del Segre. Els Fogons de la Carme (Portalet 10, Cervià de les Garrigues) se ha consolidado como referencia gastronómica de la cocina de Les Garrigues. Carmen Mora Moreno, chef de la casa, se mantiene fiel a las técnicas de la cocina tradicional. Tradición que quizás venga marcada por una clientela que busca en el establecimiento garriguense recetas de la tierra y carnes a la brasa. Pero Mora -introducida en la cocina, primero por la madre, después, por la suegra – se formó en la Escuela Joviat de Manresa y disfruta creando nuevos platos y preparaciones con diferentes asociaciones de ingredientes que alegran la mesa sin perder aromas de paisaje. Como platos principales -además de ternasco con setas y patatas -encontramos el filete de ternera con foie y salsa de trufa, el confit de pato con compota de manzana de Lleida, los pies de cerdo para ” chuparse los dedos” (como dice en la carta), las parrilladas, el bacalao con muselina de alioli, el pulpo a la brasa con cama de patata, el lenguado con salsa de almendra y otras especialidades de la casa como el rape con salsa de turrón, el bacalao gratinado con Roquefort, los pies deshuesados ​​con morcilla y setas, o la hamburguesa con foie, trompetas de la muerte y reducción de Oporto .
Los entrantes, divertidos, muy bien presentados e ideales para compartir: tarta de manzana de Lleida con queso de cabra y endivias con vinagreta de miel; tambor de micro pisto, con huevo frito, patatas y aceite de trufa; timbal con virutas de sepia, alcachofas, setas y patata; milhojas de berenjena con bacalao y reducción de mostaza a la antigua, y canelones de foie y setas con salsa de parmesano. Tampoco faltan las ensaladas, los caracoles, o los canelones y macarrones, tal como los hacían las abuelas de la casa.
Y a la hora de pagar, no hay que sufrir mucho, porque Els Fogons de la Carme nos ofrece un menú de primero, segundo y postre con vino de la casa por 25,50 euros (sólo cinco de los platos tienen algún tipo de suplemento) . Y para los más pequeños, menú infantil por 13,50 euros.
Especial mención a la carta de vinos de la casa, finalista de los premios Cartaví 2013 y que recoge una cuidada selección de 50 vinos con especial preferencia por las Garrigues, DO Costers del Segre.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats