El Patronat de Turisme promou aquesta tardor les experiències oleoturístiques a les 5 comarques productores d’oli de Lleida amb un nou vídeo i diferents accions de comunicació que arribaran al mercat internacional

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

211109_oleoturisme_comopomona_rafagimena

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha explicat que “es tracta d’un programa que pretén aglutinar el sector productiu, gastronòmic i turístic en un projecte de territori per acabar oferint als visitants una experiència completa, diversa i de primer nivell”

Per aquesta nova temporada s’han actualitzat les propostes d’oleoturisme al webhttps://www.aralleida.cat/oleo-turisme/ i s’ha traduït el contingut de la plataforma a l’anglès i francès amb l’objectiu d’atendre la demanda d’aquests mercats i disposar d’una eina de promoció internacional

El projecte “Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra” presenta 35 experiències i activitats vinculades amb l’oli per gaudir-ne a les comarques de la Noguera, l’Urgell, el Segrià, les Garrigues i el Pallars Jussà

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració dels consells comarcals de les diferents zones productores d’oli de la demarcació, continua amb la seva aposta per la promoció i suport a la comercialització del projecte “Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra” que es va engegar l’any passat. La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, i el cap de Promoció i Màrqueting, Juli Alegre, han presentat aquest matí en roda de premsa les diferents actuacions previstes per a aquesta nova temporada de tardor del programa “Oleoturisme”, que inclou 35 experiències oleoturístiques per gaudir-ne a les 5 comarques productores d’oli com són les Garrigues, la Noguera, el Segrià, l’Urgell i el Pallars Jussà, si bé és previst que en el futur se’n puguin afegir de noves.

Rosa Pujol ha explicat que el programa “Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra” pretén aglutinar el sector productiu, gastronòmic i turístic en un projecte de territori per acabar oferint als visitants una experiència completa, diversa i de primer nivell. “El nostre territori no es pot entendre degudament sense el cultiu de l’olivera i l’elaboració de l’oli durant segles. Seguir la pista de l’olivera i de l’oli per les comarques productores de Lleida, entre conreus i pedra seca, és deixar-se captivar pel paisatge de la Catalunya rural viva i autèntica.”

Per la seva banda, Juli Alegre, ha definit com de 360º el Pla de Promoció del producte Oleoturisme 2021perquè “va des de la terra i el treball del pagès fins a propostes per tastar, descobrir i gaudir el producte amb la creació d’experiències oleoturistiques”. Alegre ha explicat que el Pla d’Accions desenvolupat pel Patronat de Turisme té com a objectiu principal consolidar la imatge de la destinació com a zona productora d’oli reconegut com un dels millors olis d’oliva verge extra del món, amb la Denominació d’Origen, Les Garrigues, una de les més antigues d’Europa, i alhora donar suport a la comercialització d’aquestes 35 experiències oleoturístiques i activitats vinculades a aquest producte perquè el públic final les conegui i en pugui gaudir. Per últim, ha subratllat que ”volem promoure l’oferta existent com una destinació realment atractiva pel mercat català i estatal, però també de cara al mercat internacional”.

L’estratègia del projecte es basa a convertir l’oferta en un producte turístic d’oleoturisme competitiu i orientat a la demanda, amb propostes temàtiques segmentades per perfils de viatger.

Per enguany, el Patronat ha produït un vídeo promocional sobre el paisatge, les experiències i el patrimoni rural i cultural vinculats a l’oli, que es publicarà a la web d’Oleoturisme i al canal YouTube d’Ara Lleida(https://youtu.be/FO1vAs5sSe0 ). També s’han creat diferents peces audiovisuals adaptades a diversos formats per a la difusió a través de les xarxes socials pròpies (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube) seguint la línia de difusió encetada l’any passat. Per als propers mesos està prevista la publicació de diferents posts vinculats a l’oli a les diferents xarxes socials per tal de donar visibilitat a totes aquelles empreses i entitats del territori participants en el projecte.

D’altra banda, dins del pla de promoció establert també s’ha programat una sèrie d’actuacions que complementen la promoció ja iniciada a la web i xarxes socials pròpies, així com a mitjans de comunicació generalistes i especialitzats d’àmbit català i mitjans especialitzats d’àmbit estatal. També el proper número de la revista Ara Lleida que edita el Patronat de Turisme oferirà un reportatge sobre l’oli i el projecte “Oleoturisme”.

Actuacions encaminades als mercats francès i anglès

D’altra banda, s’han actualitzat les propostes d’oleoturisme de la web https://www.aralleida.cat/oleo-turisme/, que presenta les experiències i activitats vinculades a l’oli a les 5 comarques productores de les Terres de Lleida, i s’ha traduït el contingut de la plataforma a l’anglès i francès amb l’objectiu d’atendre la demanda d’aquests mercats i disposar d’una eina de promoció internacional.

També en l’àmbit internacional s’ha fet l’enviament d’un e-mailing segmentat a 100.000 subscriptors del mitjà francès Petit Futé repartits per les zones geogràfiques de Midi-Pyrénées, Languedoc-Roussillon i PACA (l’acrònim que fa referència a la zona de la Provença-Alps-Costa Blava, regions del sud-est de França).

D’altra banda, s’ha intensificat la promoció i comercialització conjunta amb l’Agència Catalana de Turisme a través de les plataformes de la institució. Per una part, es carregarà en breu la informació d’un seguit de fires gastronòmiques al blog escasateva.catalunya.com/ donant representativitat a les comarques lleidatanes. També s’han facilitat les propostes d’oleoturisme de Lleida que responen a paràmetres de sostenibilitat i activitats realitzades a l’aire lliure per nodrir de contingut experièncials l’apartat de gastronomia de la web www.catalunya.com. Finalment, s’està treballant en l’actualització de la nova secció dedicada l’oleoturisme https://catalunya.com/que-fer/tasta/oleoturisme-una-nova-manera-de-tastar-catalunyaa la web promocional de l’ACT la qual també en breu incorporarà les propostes i activitats d’oleoturisme de les comarques de Lleida.

A més a més, actualment s’està treballant en la conceptualització i disseny d’una publicació dedicada a l’oli i a les propostes vinculades al producte a les Terres de Lleida. El mapa interactiu permetrà la visualització d’imatges experiencials i l’accés a contingut de valor articulat territorialment i segons la tipologia d’experiències per gaudir-ne al territori.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats