Agències de Viatge receptives visiten la Ruta del Vi de Lleida – DO Costers del Segre

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

211110_©DOCS_VinyaVilars_Garrigies_famtrip_Agencies_RutaDelVi

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida col·labora en l’organització del ‘famtrip’ a Les Garrigues

La Ruta del Vi de Lleida – DO Costers del Segre juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida van organitzar ahir dimecres un viatge de familiarització a les Garrigues per a professionals d’agències de viatges en el que van participar una desena de persones de diferents empreses.

Enguany, s’inicia aquest cicle de visites d’un dia amb l’objectiu de presentar a les agències de viatge receptives de la demarcació de Lleida les novetats de l’oferta enoturística del territori i facilitar, a través de la vivència en primera persona d’aquestes experiències, noves possibilitats de comercialització per a la Ruta.

Els cellers Vilars d’Arbeca, Purgatori, Tomàs Cusiné i Mas Blanc i Jové, van ser les parades d’un periple que també va incloure la Fortalesa del Vilars i un dinar.

La jornada es va iniciar amb un esmorzar al celler Vinya els Vilars d’Arbeca, petita explotació vitivinícola d’arrels familiars fundada per Antoni Aldomà i Maria José Pérez. El celler deu el seu nom a la fortalesa ibèrica Els Vilars, situada molt a prop seu. En l’àmbit enoturístic, destaquen per ser una parada d’autocaravanes.

Tot seguit, els professionals van visitar la fortalesa dels Vilars d’Arbeca (775 A.C.-300 A.C.). Un conjunt arqueològic excepcional, especialment per les seves defenses, muralla torrejada, “chevaux-de-frise” i fossat.

La següent parada abans de dinar, va ser el celler Purgatori que es troba enmig del Parc Natural dels Bessons, a la regió de Costers del Segre. El paisatge que envolta el celler, la història que hi resideix i l’arquitectura moderna i antiga del Mas de l’Aranyó transporta el visitant al passat vinícola que sempre s’ha viscut en aquesta terra.

Després d’un dinar de treball, els representants de les agències de viatge es van desplaçar fins al Vilosell per visitar el celler Tomàs Cusiné. Un celler d’autor totalment equipat per produir vi amb alts estàndards qualitatius, a través d’una metodologia pròpia d’elaboració amb un inqüestionable esperit innovador.

L’experiència finalitzà amb un passeig per La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles, on escultures i instal·lacions artístiques conviuen entre vinyes i oliveres. La visita acabà amb un recorregut guiat pel celler i amb un tast de vins i olis de producció pròpia.

L’altre viatge de familiarització d’enguany està previst pel pròxim dimecres dia 17 de novembre, on es visitarà l’oferta enoturística de les comarques del Segrià i la Noguera.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats