El lleidatà Toni Lara es proclama Millor Sommelier de Catalunya 2013El leridano Toni Lara se proclama Mejor Sumiller de Catalunya 2013

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

“La prova d’aquest matí ha estat pròpia d’un campionat del mon” explicava ahir dilluns dia 10 de juny, Xavier Ayala, president del l’Associació Catalana de Sommeliers. La celebració a La Llotja de Lleida del Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2013, va reunir els vint millors sommeliers catalans, estant el guanyador Toni Lara –sommelier de l’Estel de la Mercè i un dels cinc lleidatans participants.
“Només arribar a l’aula d’examen els semifinalistes catalans han trobat un formatge amb un vi blanc i de negre per escollir i argumentar el millor maridatge. Tot seguit han hagut de respondre un qüestionari i, finalment –com si arriben a la final mundial, aquesta serà en francès o anglès–, també han presentat un vi en una d’aquestes llengües”, va comentar Ayala sobre la mecànica del concurs.
Toni Lara participarà a l’edició espanyola del concurs de Gastronomika 2013 (del 6 al 9 de octubre) de Sant Sebastià. Josep Pelegrí (de Joviat, Manresa) i Pilar Cavero (de Celler de Can Roca, Girona), completaran el trio de representants catalans.“La prueba de esta mañana ha sido propia de un campeonato del mundo” explicaba ayer lunes día 10 de junio, Xavier Ayala, presidente del la Asociación Catalana de Sumilleres. La celebración en La Llotja de Lleida del Concurso Mejor Sumiller de Catalunya 2013, reunió los veinte mejores sumilleres catalanes, estando el ganador Toni Lara-sumiller de la Estrella de la Merced y uno de los cinco leridanos participantes.
“Sólo llegar al aula de examen los semifinalistas catalanes han encontrado un queso con un vino blanco y de negro para escoger y argumentar el mejor maridaje. A continuación han tenido que responder un cuestionario y, finalmente-como si llegan a la final mundial, ésta será en francés o inglés-, también han presentado un vino en una de estas lenguas “, comentó Ayala sobre la mecánica del concurso.
Toni Lara participará en la edición española del concurso de Gastronomika 2013 (del 6 al 9 de octubre) de San Sebastián. José Pelegrí (de Joviat, Manresa) y Pilar Cavero (de Celler de Can Roca, Girona), completarán el trío de representantes catalanes.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats