[:ca]El lleidatà Cérvoles Blanc 2016, millor vi de Catalunya als Premis Vinari 2018[:es]El leridano Cérvoles Blanc 2016, mejor vino de Cataluña en los Premios Vinari 2018[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

GranVinariOrMireiaTomas

[:ca]El celler Lagravera rep també el guardó Millor Projecte Ecològic 2018

El lleidatà Cérvoles Blanc 2016, del celler Cérvoles de la DO Costers del Segre, ha estat considerat el millor vi català a la darrera edició dels Premis Vinari que es va celebrar el passat divendres, dia 5 d’octubre, a Vilafranca del Penedès. El celler Lagravera d’Alfarràs va ser distingit com el Millor Projecte Ecològic 2018 de Catalunya.

Els Premis Vinari, organitzats pel mitjà digital especialitzat Vadevi.cat des de 2013, tenen per objectiu “donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat”. Amb aquesta filosofia, cada any distingeixen vins, tant en categoria catalana com amb premis locals, per cadascuna de les denominacions d’origen de Catalunya. Aquests premis 2018 ha estat la primera edició que ha reconegut un vi de Lleida (DO Costers del Segre) com a Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català 2018, i un altre, també lleidatà, com a premi especial Premi Nissan al Millor Projecte Ecològic.

El vi Cérvoles Blanc 2016 és un vi blanc amb criança, elaborat a base de macabeu i chardonnay, que fa criança en roure i del qual s’elaboren unes 6.800 ampolles. Tomàs Cusiné, propietari del celler elaborador, es mostrava molt satisfet per un reconeixement que per primer cop en la història del concurs ha recaigut en un vi blanc. Obté el Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català 2018. És el primer cop a la història del concurs que aquest guardó recau en un vi blanc.

Per la seva banda, Lagravera destaca per haver evolucionat des de la producció ecològica (tots els seus vins tenen la corresponent certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica -CCPAE), cap a la coneguda com agricultura biodinàmica amb la certificació Demeter.

En l’àmbit català, Lleida ha obtingut altres guardons Vinari de plata o bronze. Així el Roc de Foc 2013, de Clos Pons, ha estat Vinari de Plata 2018 Blancs amb Criança. Mentre que el Finca Barqueres 2015 de Tomàs Cusiné, el Siós Cau del Gat 2015 de Costers del Sió, i La Creu Negre 2015, de Celler Analec, han estat Vinari de Bronze 2018 Negres de Criança. I l’Ónra molta Honra negre 2013 de Lagravera, Vinari de Plata 2018 Negres de Guarda; i Pla del Tet 2015 de Clos Pons; Vinari de Bronze 2018 Negres de Guarda.

A l’àmbit de la DO Costers del Segre, el Vinari d’Or ha estat també pel Cérvoles Blanc 2016; el Vinari de Plata, per l’Ónra molta Honra negre 2013; i el Vinari de Bronze ha estat pel Roc de Foc 2013, de Clos Pons.[:es]La bodega Lagravera recibe también la distinción Mejor Proyecto Ecológico 2018

El leridano Cérvoles Blanc 2016, de la bodega Cérvoles de la DO Costers del Segre, ha sido considerado el mejor vino catalán en la última edición de los Premios Vinari que se celebró el pasado viernes, día 5 de octubre, en Vilafranca del Penedès. La bodega Lagravera de Alfarràs fue distinguida como el Mejor Proyecto Ecológico 2018 de Cataluña.

Los Premios Vinari, organizados por el medio digital especializado Vadevi.cat desde 2013, tienen por objetivo “dar a conocer el amplio abanico de vinos que se elaboran en el país y orientar además al consumidor final sobre el producto local de calidad”. Con esta filosofía, cada año distinguen vinos, tanto en categoría catalana como con premios locales, para cada una de las denominaciones de origen de Cataluña. Estos premios 2018 ha sido la primera edición que ha reconocido un vino de Lleida (DO Costers del Segre) como Gran Vinari de Oro al Mejor Vino Catalán 2018, y otro, también leridano, como premio especial Premio Nissan al Mejor Proyecto ecológico.

El vino Cérvoles Blanc 2016 es un vino blanco con crianza, elaborado a base de macabeo y chardonnay, que hace crianza en roble y del que se elaboran unas 6.800 botellas. Tomàs Cusiné, propietario de la bodega elaboradora, se mostraba muy satisfecho por un reconocimiento que por primera vez en la historia del concurso ha recaído en un vino blanco. Obtiene el Gran Vinari de Oro al Mejor Vino Catalán 2018. Es la primera vez en la historia del concurso que este galardón recae en un vino blanco.

Por su parte, Lagravera destaca por haber evolucionado desde la producción ecológica (todos sus vinos tienen la correspondiente certificación del Consejo Catalán de la Producción Agraria Ecológica -CCPAE), hacia la conocida como agricultura biodinámica con la certificación Demeter.

En el ámbito catalán, Lleida ha obtenido otros galardones Vinari de plata o bronce. Así el Roc de Foc 2013, de Clos Pons, ha sido Vinari de Plata 2018 Blancos con Crianza. Mientras que el Finca Barqueres 2015 Tomàs Cusiné, el Siós Cau de Gat 2015 Costers del Sió, y La Creu Negre 2015, de Bodega Analec, han sido Vinari de Bronce 2018 Negros de Crianza. Y el Ónra molta Honra negro 2013 de Lagravera, Vinari de Plata 2018 Negres de Guarda; y Pla del Tet 2015 de Clos Pons; Vinari de Bronce 2018 Negres de Guarda.

En el ámbito de la DO Costers del Segre, el Vinari de Oro ha sido también para Cérvoles Blanc 2016; el Vinari de Plata, para el Ónra molta Honra negro 2013; y el Vinari de Bronce ha sido para Roc de Foc 2013, de Clos Pons.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats