[:ca]Denominació d’Origen pròpia per a Vallegarcía[:es]Denominación de Origen propia para Vallegarcía[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

NP DOP Vallegarcía

[:ca]Les primeres vinyes d’aquesta finca toledana d’Alfonso Cortina es van plantar fa 20 anys

El Diari Oficial de la Unió Europea va publicar aquest mes de juny la protecció del nom “Vallegarcía” com a Denominació d’Origen, reconeixent així la qualitat particular de la vinya i els vins d’aquest celler, fundada per Alfonso Cortina. La ratificació arriba després de complir vint anys de la plantació de les primeres vinyes a la finca toledana de l’empresari, el juny de 1999, sobre un dels sòls més antics de la península Ibèrica i on, fins a la posada en marxa del celler, no existia tradició vitícola.

  “L’obtenció de la DOP és per a nosaltres un repte i una responsabilitat que ens empeny a seguir treballant per l’excel·lència i a seguir donant suport al desenvolupament de l’entorn rural de la comarca de les Muntanyes de Toledo, on està enclavat el Pagament de Vallegarcía”, comenta el director tècnic del celler, Adolfo Forns. Es ratifica així l’esforç del seu fundador i el treball pioner en l’elaboració de vins tan singulars com el seu Vallegarcía Viognier, un vi que arriba a la seva majoria d’edat després de 18 collites.

El proper mes de setembre està previst el llançament de la nova anyada 2018. Suposa, a més, un reconeixement per al municipi de Retuerta de Bullaque i la comarca de les Muntanyes de Toledo i per al desenvolupament de l’activitat econòmica i agrícola en el medi rural.

  Vallegarcía se suma als tretze “pagos” amb Denominació d’Origen Protegida pròpia que hi ha a Espanya (vuit dels quals estan a Castella-la Manxa). Aquesta classificació reconeix i identifica vins originaris d’un lloc determinat, “la qualitat o característiques han de ser fonamentals o exclusives a un medi geogràfic particular” i les fases d’elaboració es realitzen totalment a la finca. Adolfo Forns, enòleg de Vallegarcía juntament amb el seu assessor Eric Boissenot, enòleg de Bordeus i una de les figures més importants del món del vi, fa deu anys que treballen junts obtenint vins de gran finesa. La qualitat dels vins elaborats per ells tenen, a partir d’avui, la garantia afegida d’una Denominació d’Origen Protegida. El celler agraeix l’ajuda de la Conselleria d’Agricultura de Castella-la Manxa i del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, essencials per a la tramitació de la DOP per Vallegarcía.

 

 

 

 

 

 

 

 

 [:es]Las primeras viñas de esta finca toledana de Alfonso Cortina se plantaron hace 20 años

El Diario Oficial de la Unión Europea publicó este mes de junio la protección del nombre “Vallegarcía” como Denominación de Origen, reconociendo así la calidad particular de la vid y los vinos de esta bodega, fundada por Alfonso Cortina.

La ratificación llega después de cumplir veinte años de la plantación de los primeros viñedos en la finca toledana del empresario, en junio de 1999, sobre uno de los suelos más antiguos de la Península Ibérica y donde, hasta la puesta en marcha de la bodega, no existía tradición vitícola.

“La obtención de la DOP es para nosotros un reto y una responsabilidad que nos empuja a seguir trabajando por la excelencia y a seguir apoyando el desarrollo del entorno rural de la comarca de los Montes de Toledo, donde está enclavado el Pago de Vallegarcía”, comenta el director técnico de la bodega, Adolfo Forns. Se ratifica así el esfuerzo de su fundador y el trabajo pionero en la elaboración de vinos tan singulares como su Vallegarcía Viognier, un vino que llega a su mayoría de edad después de 18 cosechas.

El próximo mes de septiembre está previsto el lanzamiento de la nueva añada 2018. Supone, además, un reconocimiento para el municipio de Retuerta de Bullaque y la comarca de los Montes de Toledo y para el desarrollo de la actividad económica y agrícola en el medio rural.

Vallegarcía se suma a los trece “pagos” con Denominación de Origen Protegida propia que hay en España (ocho de los cuales están en Castilla-La Mancha). Esta clasificación reconoce e identifica vinos originarios de un lugar determinado, “la calidad o características deben ser fundamentales o exclusivas a un medio geográfico particular” y las fases de elaboración se realizan totalmente en la finca. Adolfo Forns, enólogo de Vallegarcía junto con su asesor Eric Boissenot, enólogo de Burdeos y una de las figuras más importantes del mundo del vino, hace diez años que trabajan juntos obteniendo vinos de gran finura. La calidad de los vinos elaborados por ellos tienen, a partir de hoy, la garantía añadida de una Denominación de Origen Protegida. La bodega agradece la ayuda de la Consejería de Agricultura de Castilla-La Mancha y del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, esenciales para la tramitación de la DOP para Vallegarcía.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats