CVNE es bolca amb el vi sostenible i llança edicions ecològiques de Cune i de el cava Roger Goulart

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

CuneyRGEcos

CVNE no ha deixat d’evolucionar, créixer i innovar tant en els seus vins com en la seva forma de fer-los al llarg dels seus més de 140 anys d’història. Es tracta d’un celler que ha crescut amb un profund respecte a la tradició i, alhora, ha sabut incorporar la innovació als seus processos i s’ha compromès amb el seu entorn. Fruit d’aquest compromís, CVNE fa un pas més i llança Cune Ecològic i Roger Goulart Organic: un vi i un cava, respectivament, que són fruit de la viticultura més sostenible.
Cune Ecològic és el primer vi 100% orgànic de Rioja del celler. Es tracta d’un vi fruit d’una agricultura 100% sostenible i unes pràctiques tradicionals i respectuoses amb el medi ambient. Així, els abonaments utilitzats en la seva elaboració són totalment orgànics i d’origen vegetal. Durant el procés, s’evita l’ús de qualsevol herbicida, pesticida o qualsevol altra pràctica de cultiu que pugui danyar o modificar l’equilibri natural entre el sòl i el medi ambient.

El resultat és un brou 100% natural, que neix en varietat negra, com a resultat de la verema manual del raïm autòcton ull de llebre i garnatxa. Cune Ecològic està certificat com a tal perquè compleix escrupolosament amb la normativa que així ho avala durant tot el procés de la seva elaboració. D’aquesta manera, a la verema extremadament acurada i manual, li segueix la fermentació alcohòlica amb llevats autòctons i la criança en bótes de roure que donen suport al cultiu de boscos sostenibles.
CVNE busca en aquest vi l’expressió dels sòls de Rioja Alta i la puresa d’aromes i sabors procedents de raïm amb les que l’elabora: ull de llebre i garnatxa. Es tracta d’un brou vermell robí amb una marcada intensitat aromàtica de fruits de bosc i amb lleugeres notes especiades causa de la seva criança en bóta. En boca predomina la fruita de l’ull de llebre i compta amb un final persistent i equilibrat. És un vi ideal per acompanyar la cuina mediterrània: pastes, arrossos, formatges i tot tipus de carns.

Un cava elaborat amb molt de compte en una masia de segle XVIII
Roger Goulart Organic, per la seva banda, s’elabora al celler del mateix nom a la DO Cava, una masia fundada al segle XVIII a Sant Esteve Sesrovires i pionera en el mètode tradicional d’elaboració d’escumosos.
Roger Goulart, que es va unir a la família CVNE el 2018, presenta el seu cava més especial, fruit de la viticultura ecològica. Roger Goulart Organic és un cava de fines bombolles, lleuger i fresc, amb un gran equilibri i molt versàtil. Els raïms seleccionats per a la seva elaboració, de les varietats macabeu, xarel·lo i parellada, són refrigerades prèviament al premsat per preservar les aromes en la seva totalitat i mantenir-les intactes per a la seva degustació en una ocasió especial.

Compromís amb el Medi Ambient
El compromís de CVNE amb el Medi Ambient forma part del seu ADN i per això realitza dia a dia accions per reduir la seva petjada ambiental. Entre aquestes accions, cal destacar que el celler ha reduït el pes de les seves ampolles en gairebé un 20%; el cartró que fa servir per a les caixes de vi està produït amb material 100% reciclat i les tintes són també respectuoses amb el Medi Ambient; els taps que utilitzen són de suro, una matèria natural l’ús protegeix els boscos d’alzines sureres; i té cura a més de 545 hectàrees de vinyes, el que repercuteix positivament en la conservació dels ecosistemes i absorció de CO2.
Per determinar amb exactitud el consum d’energia del celler en els seus processos productius i poder prendre les mesures més adequades per reduir-lo, el celler ha calculat tant la petjada de carboni com la petjada hídrica del seu Cune Crianza, convertint-se en el primer celler espanyol a aconseguir aquesta doble empremta.

Sobre CVNE
La Companyia Vinícola de el Nord d’Espanya (C.V.N.E.) és una empresa familiar que neix fa més de 140 anys a Haro i avui, cinc generacions després, segueix en mans de la mateixa família. A més de ser una marca líder al mercat espanyol, CVNE distribueix els seus vins per més de 90 països repartits per quatre continents (Europa, Amèrica, Àsia i Oceania). La companyia conjuga permanentment la vigència de les sàvies tradicions cellereres amb la introducció de les últimes innovacions, que fan que els vins d’aquest celler siguin reconeguts com vins de gran qualitat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats