[:ca]Costers del Sió posa Lleida al mapa mundial de la Garnatxa[:es]Costers del Sió pone Lleida en el mapa mundial de la Garnacha[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

180423costers

[:ca]Grenaches du Monde atorga dos medalles d’Or i dues de Plata al celler lleidatà

El reconegut concurs internacional Grenaches du Monde ha premiat l’aposta del Celler Costers del Sió (DO Costers del Segre) per aquesta varietat i ha otorgat en la categoria d’Ensamblatge, dues medalles d’Or als vins Finca Siós 2015 i els Siós Cau del Gat 2015; així com altres dues de Plata pels Bosc Silvestre 2015 i Celeistia Aire 2015. Juan Porcioles, propietari i responsable comercial del celler, es manifesta “molt satisfet i il·lussionat per aquest reconeixements ara que surten al mercat molts d’aquest vins.

Un premi que també posa en el mapa de la Garnatxes a Lleida”. Per la seva banda, José Maria Porcioles, també propietari i responsable agrícola de Costers del Sió aprofita per anunciar que “en breu incrementarem les parceles de garnatxa amb nous implants”. Terra Alta va acollir el Granaches du Munde els dies 13 i 14 d’Abril.
Costers del Sió ha apostat el darrers anys per la Garnatxa com a varietat autòctona. Durant la pasada campanya va duplicar la seva vinya d’aquesta varietat passant de les cinc hectàrees a més de 10; així com ha replantejat nous cupatges que donen un major protagonisme a aquest raïm.

El celler de Balaguer, propietat de la família Porcioles, comptava des del seu origen amb cinc hectàrees d’aquesta varietat plantades el 1998 i 1999. Durant la ampanya 2017, “hem plantat 2,5 hectàrees de varietat negra en una nova parcel·la; i hem empeltat altres 2,8 hectàrees de garnatxa blanca en les parcel·les on tenim les nostres varietats blanques, Pla de Lladoner i El Molí. Amb aquest increment ja superem les deu hectàrees de Garnatxa”, explica José María Porcioles.

Una altra decisió estratègica vers a aquesta varietat autòctona ha estat la reformulació de nous cupatges com és el cas del Cau del Gat que des de l’anyada 2015 (30.000 ampolles), que surt al mercat aquesta primavera, amb el reconeixement del Granaches du Monde, deprès de prop d’un any en fusta i set mesos d’ampolla, té un 70% de Garnatxa, i un 30 per cent d’Ull de Llebre i Syrah. Fins llavors, la garnatxa representava un 15% del total d’aquest vi. Un canvi similar ha registrat el Bosc Silvestre 2015, també guardonat, que ja compta amb un 70% de Garnatxa i un 30% d’Ull de Llebre, aproximadament; mentre que fins a l’anyada 2014 les proporcions eren a la inversa. Mentre que el vi Celistia Aire 2015 compta amb un 70% Garnatxa i un 30% Syrah. “Des del punt de vista de l’exportació, quan parles d’un vi català, aragonès o de la resta d’Espanya, i parles de Garnatxa, és una varietat que t’obre portes”, diu Juan Porcioles.

La varietat Garnatxa també és protagonista al Finca Siós, el vi de trull que Costers del Siós elabora amb aquesta varietat en un 75% i un 255 de Syrah. També està present al seu vi de referència Alto Siós, on la Garnatxa acompanya en un 15% a les varietats Syrah (60%) i Ull de Llebre (30%). “La Garnatxa sempre n’ha donat un perfil més afruitat i floral. El color també és més viu que en altres zones i podríem dir que està molt bé aclimatada en la nostra àrea”, diu Valvanera Martínez de Toda, enòloga de Costers del Sió.

El Celler Costers del Sió, ubicat a la partida de Flix, hereta molta tradició i història, ja que ocupa les antigues quadres i reserva de caça dels Comtes d’Urgell, entre els termes de La Sentiu i Montgai. La finca de més de 700 hectàrees, propietat de la família Porcioles-Buixó, constitueix un projecte integral amb un perfecte equilibri ecològic que combina la vinya amb altres cultius com oliveres i cereals amb la seva pròpia ramaderia ovina i bovina i un vedat de caça. Té 80 hectàrees dedicades al cultiu de cep per elaborar exclusivament vins de Denominació d’Origen Costers del Segre. Un projecte vitivinícola destinat a aconseguir vins d’alta qualitat, amb tots els matisos, que aquesta ribera, pels seus sòls i microclima, pot oferir. A la finca es cultiven una àmplia gamma de varietats com l’Ull de Llebre, Garnatxa, Syrah, Pinot Noir, Petit Verdot o Cabernet Sauvignon, entre les negres, i Chardonay, Viognier, o Muscat, entre les blanques.[:es]Grenaches du Monde otorga dos medallas de Oro y dos de Plata en la bodega leridana

El reconocido concurso internacional Grenaches du Monde ha premiado la apuesta de la bodega Costers del Sió (DO Costers del Segre) por esta variedad y ha otorgado en la categoría de Ensamblaje, dos medallas de Oro a los vinos Finca Siós 2015 y Siós Cau del Gat 2015; así como otras dos de Plata por los Bosc Silvestre 2015 y Celeistia Aire 2015. Juan Porcioles, propietario y responsable comercial de la bodega, se manifiesta “muy satisfecho y ilusionado por este reconocimiento ahora que salen al mercado muchos de estos vinos.

Un premio que también pone en el mapa de la Garnachas a Lleida”. Por su parte, José María Porcioles, también propietario y responsable agrícola de Costers del Sió aprovecha para anunciar que “en breve incrementaremos las parcelas de garnacha con nuevos implantes”. Terra Alta acogió el Granaches du Monde los días 13 y 14 de Abril.
Costers del Sió ha apostado el últimos años por la Garnacha como variedad autóctona. Durante la pasada campaña duplicó su viña de esta variedad pasando de las cinco hectáreas a más de 10; así como ha replanteado nuevos coupages que dan un mayor protagonismo a esta uva.

La bodega de Balaguer, propiedad de la familia Porcioles, contaba desde su origen con cinco hectáreas de esta variedad plantadas en 1998 y 1999. Durante la campaña 2017, “hemos plantado 2,5 hectáreas de variedad tinta en una nueva parcela ; y hemos injertado otros 2,8 hectáreas de garnacha blanca en las parcelas donde tenemos nuestras variedades blancas, Pla de Lladoner y El Molí. Con este incremento ya superamos las diez hectáreas de Garnacha “, explica José María Porcioles.

Otra decisión estratégica hacia esta variedad autóctona ha sido la reformulación de nuevos coupages como es el caso del Cau del Gat que desde la añada 2015 (30.000 botellas), que sale al mercado esta primavera, con el reconocimiento del Granaches du Monde, despues de cerca de un año en madera y siete meses de botella, tiene un 70% de Garnacha, y un 30 por ciento de Tempranillo y Syrah. Hasta entonces, la garnacha representaba un 15% del total de este vino. Un cambio similar registró el Bosque Silvestre 2015, también galardonado, que ya cuenta con un 70% de Garnacha y un 30% de Tempranillo, aproximadamente; mientras que hasta la añada 2,014 las proporciones eran a la inversa. Mientras que el vino Celistia Aire 2015 cuenta con un 70% Garnacha y un 30% Syrah. “Desde el punto de vista de la exportación, cuando hablas de un vino catalán, aragonés o del resto de España, y hablas de Garnacha, es una variedad que te abre puertas”, dice Juan Porcioles.

La variedad Garnacha también es protagonista en Finca Siós, el vino de almazara que Costers del Siós elabora con esta variedad en un 75% y un 25% de Syrah. También está presente en su vino de referencia Alto Siós, donde la Garnacha acompaña en un 15% a las variedades Syrah (60%) y Tempranillo (30%). “La Garnacha siempre ha dado un perfil más afrutado y floral. El color también es más vivo que en otras zonas y podríamos decir que está muy bien aclimatada en nuestra área”, dice Valvanera Martínez de Toda, enóloga de Costers del Sió.
 
La Bodega Costers del Sió, ubicada en la partida de Flix, hereda mucha tradición e historia, ya que ocupa las antiguas cuadras y reserva de caza de los Condes de Urgell, entre los términos de La Sentiu y Montgai. La finca de más de 700 hectáreas, propiedad de la familia Porcioles-Buixó, constituye un proyecto integral con un perfecto equilibrio ecológico que combina la viña con otros cultivos como olivos y cereales con su propia ganadería ovina y bovina y un coto de caza. Tiene 80 hectáreas dedicadas al cultivo de vid para elaborar exclusivamente vinos de Costers del Segre. Un proyecto vitivinícola destinado a conseguir vinos de alta calidad, con todos los matices, que esta ribera, por sus suelos y microclima, puede ofrecer. En la finca se cultivan una amplia gama de variedades como la Tempranillo, Garnacha, Syrah, Pinot Noir, Petit Verdot o Cabernet Sauvignon, entre las negras, y Chardonay, Viognier, o Muscat, entre las blancas.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats